Biciklisti protestom branili ulice i grad

19:06:00 18.06.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Oko 200 biciklista okupilo se danas na Trgu republike pod sloganom "Branimo ulice! Branimo grad!", protestujući zbog lošeg stanja biciklističkih staza u gradu i nedovoljnog ulaganja u njih.

Biciklisti protestom branili ulice i grad

Pre svega se mislilo na biciklističku stazu duž Futoške ulice i Futoškog puta, koju svakodnevno koristi nekoliko hiljada građana, a koja je krajnje zapuštena i nebezbedna.

U Novosadskoj biciklističkoj inicijativi (NBI), koja je incijator protesta, kažu da je ovo samo početak otpora koji će biciklisti pružiti nemaru i nesaradnji gradskih institucija.

"Mi smo četiri godine čekali da se konačno popravi jedna od najbitnijih traka za bicikliste, a to je Futoški put. Hoćemo da institucije rade svoj posao", poručio je Marko Trifković iz NBI i dodao da u Novom Sadu svake godine vidno raste broj biciklista.

Gost na protestu bio je Zoran Bukvić iz Beograda, član udruženja "Ulice za bicikliste" i jedan od boraca za očuvanje biciklističke staze kod Promenade, uz naselje "Beograd na vodi".

Nakon protesta biciklisti su se simbolično provozali pored Skupštine grada i javnih preduzeća Zavod za izgradnju grada i Urbanizam, a napomenuli su da se ograđuju od svih poitičkih partija i da je neulaganje u biciklističke staze počelo još u vreme vlasti Demokratske stranke, a sada su se bahatost i nekonsultovanje građana povećali.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
22°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1002.4 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Ned 15° - 27° Mogući pljuskovi
Pon 16° - 26° Poslepodnevni pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?