Borislavi Perić Ranković uručena Februarska nagrada

19:02:00 02.02.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Februarska nagrada, najviše gradsko priznanje, uručeno je najboljoj stonoteniserki sa invaliditetom na svetu Borislavi Perić Ranković. Nagradu je našoj proslavljenoj stonoteniserki sa invaliditetom uručio gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, a uručenje je upriličeno na jučerašnjoj Svečanoj akademiji u Srpskom narodnom pozorištu.

Borislavi Perić Ranković uručena Februarska nagrada


Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana, a povodom 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

- Pre nego što je na levoj obali Dunava, spram Petrovaradinske tvrđave, nastala Racka varoš, potonji Petrovaradinski šanac, na tom mestu, kroz dugu pisanu istoriju ovog dela sveta, znatnijeg naselja nije bilo. Njegovi stanovnici su pre 276 godina od Marije Terezije otkupili status slobodnog grada, a nekadašnji Petrovaradinski šanac tada je dobio i novo ime: na latinskom Neoplanta, na mađarskom Ujvidek, na nemačkom Nojzac i na srpskom Novi Sad. I tako je u močvarama, barama i ritovima s druge strane Varadinske stene nastao grad. Grad koji nije imao šanse da uspe, zasađen na mestu na kom gradovi ne niču, uspeo je da naraste do varoši znatnijih i starijih, da bi ih u vremenu koje je usledilo, sustigao, prestigao i ostavio daleko iza sebe. I sve to zahvaljujući trudu i radu Novosađana svih vera i nacija. I danas sledimo veru naših predaka. Zato želim da zajedno i dalje radimo na razvoju našeg Novog Sada, ujedinjeni oko prosperiteta i razvoja našeg grada, oko pobeda, mostova, novih škola, vrtića, bolnica, fabrika – rekao je Đurić.

Borislavi Perić Ranković uručena Februarska nagrada


- Dovoljno je samo reći - Borislava Perić Ranković! Junakinja Novog Sada i naše Srbije. Dama i šampionka neverovatne energije. Ogromno hvala na svim fantastičnim uspesima, na ljubavi prema Novom Sadu, na tome što daje motivaciju drugim osobama da budu jače, bolje, snažnije i srećnije. Čestitam joj u ime svih Novosađana i želim joj mnogo uspeha u daljem radu i životu - rekao je Đurić prilikom dodele Februarske nagrade.

Borislavi Perić Ranković uručena Februarska nagrada


Borislava Perić Ranković zahvalila se na prestižnom priznanju rekavši da joj je čast što ispisuje još jednu stranicu istorije, kako Novog Sada, tako i sporta osoba sa invaliditetom.

- Grad Novi Sad, ali i svi vi koji živite u njemu, prepoznali ste da je ono što sam radila, ali i što radim, vredno jednog ovakvog priznanja. Svi ste vi u ovom priznanju, svako na svoj način, jer kad god sam sebi postavljala pitanje šta i kako dalje, vi ste pronalazili način da mi pokažete da još nije vreme za odustajanje. Moje srce je prepuno emocija koje se ne mogu opisati i nemojte mi zameriti što nemam sada puno reči da iskažem svoju veliku zahvalnost svima onima koji su doprineli mojim uspesima, ali i uspesima mojih kolega. Grade, srećan ti 276. rođendan – rekla je ona obraćajući se prisutnima na Svečanoj akademiji.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
20°
Vlažnost: 64%
Pritisak: 1010.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?