Dom zdravlja pokrenuo otvorenu liniju psihološke pomoći

17:03:00 27.03.2024, Komentara: 0

Novi Sad - Dom zdravlja „Novi Sad“ danas je pokrenuo otvorenu liniju psihološke pomoći. Ova linija će raditi svakog radnog dana od 7 do 20 časova i biće otvorena za sve građane koji žele da sa nekim razgovaraju, požale se i potraže pomoć.

Broj telefona na koji mogu da pozovu je 021/4879-021.

Dom zdravlja pokrenuo otvorenu liniju psihološke pomoći


Na ovaj korak su se odlučili zbog čestih tragedija u poslednje vreme koje pogađaju i pojedince, i porodice, te smatraju da su u obavezi da se ne ogluše na očigledne pozive na pomoć koje ovi nemili događaji šalju.

- Naši psiholozi uključeni su u rad Savetovališta za mlade i Razvojnog savetovališta i godinama unazad rade na primarnoj prevenciji poremećaja iz spektra mentalnog zdravlja, što podrazumeva suzbijanje faktora rizika i istovremeno jačanje zaštitnih faktora. Pružanje datog vida podrške ima za cilj procenu rizika od sprovođenja suicida kao i stanja akutne krize uzrokovane problemima na poslu, stresom, problemima u svakodnevnim odnosima sa ljudima, a sve iz anksioznog i depresivnog spektra - navode u Domu zdravlja.

Ističu da putem ove telefonske linije daju ljudima mogućnost da otvoreno pričaju o svom stanju, uz mogućnost nuđenja podrške drugih stručnih lica.

- Onog trenutka kada se pojave prepreke, i kada osoba postane svesna da postoji problem, često pokuša da traži odgovor. U tom traganju za uzrocima naši stručnjaci stoje im na raspolaganju – kažu u novosadskom Domu zdravlja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1007.1 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?