Fruškogorska izletišta spremna za prvomajski uranak

16:04:00 30.04.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Mnogi Novosađani, tradicionalno, 1. maj proslavljaju u prirodi, a omiljena izletišta su im ona na Fruškoj gori.

Fruškogorska izletišta spremna za prvomajski uranak


Najveća gužva očekuje se na Iriškom vencu, Stražilovu, Brankovcu, Zmajevcu, Letenki, Lipovači, Testeri, Andrevlju, Širokim ledinam...

Kao i prethodnih godina, izletnici treba da izdvoje 300 dinara po vozilu, za ulazak, parking i ložište za vatru, odnosno za naknadu za korišćenje zaštićenog područja.

Loženje vatre je dozvoljeno, ali samo na mestima koja su za to označena. Veoma je važno da se vatra nakon upotrebe ložišta obavezno ugasi.

Prema rečima direktora JP „Nacionalni park Fruška gora“, Živka Cvetković očekuje se dolazak na desetine hiljada posetilaca.

- Apelujemo na sve izletnike da se pridržavaju reda, da se savesno i odgovorno ponašaju, da vode računa o svojim aktivnostima, posebno u pogledu paljenja vatre u prirodi, da dobro pogledaju šta ostavljaju za sobom, kako ne bi bila ugroženi okolina ili bezbednost. To se svakako odnosi i na ostavljanje smeća. U cilju zajedničke brige o zaštiti životne sredine, molimo sve posetioce da pomognu u čišćenju po završetku uranka - rekao je Cvetković.

Inaće, oko 60 zaposlenih u JP „NP Fruška gora“ biće sutra na terenu, uz punktove na kojima će biti policija, pripadnici Vatrogasne brigade i Hitna pomoć.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
24°
Vlažnost: 57%
Pritisak: 1001.0 mb
Vetar: 7 m/s, ESE
Sub 13° - 28° Pretežno sunčano
Ned 15° - 27° Poslepodnevni pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?