Građanska inicijativa: Gradska vlast ignoriše stav više od 3.000 građana

15:11:00 29.11.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Građanska inicijativa za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine protestuje zato što se u Strategiji održivog razvoja Grada Novog Sada našao predlog za izgradnju javne garaže. Oni su ogorčeni jer je ignorisano više od 3.000 potpisa građana Novog Sada koji se protive izgradnji ili postavljanju montažne garaže, i Novosađane pozivaju da do 4. decembra podnesu prigovor na Strategiju održivog razvoja grada 2016-2020 godine.

Građanska inicijativa: Gradska vlast ignoriše stav više od 3.000 građana

Iz Građanke inicijative tvrde da je, na održanoj javnoj raspravi povodom Strategije održivog razvoja grada, bilo jasno da uređenje zelenih površina i stvaranje parkova nije u planu gradskih vlasti.

"Iako se u dokumentu predlaže izgradnja podzemne garaže u ulici Modene sa 250 mesta za parking i dalje se za „održivo rešenje“ smatra uništavanje starog jezgra grada u kome se nalaze dva značajna muzeja, kao i Arhiv Vojvodine. Inicijativa smatra da nije preporučljivo locirati višespratne javne garaže u starom jezgru grada, koje je utvrđeno za prostornu kulturno-istorijsku celinu pod zaštitom države, već periferno od njega, bez ugrožavanja spomenika kulture, postojećih zelenih površina i kvaliteta života stanovnika", smatraju u ovoj građanskoj inicijativi.

Oni još dodaju i da je učešće građana u izradi važnih strateških dokumenta grada svedeno na minimum. Podsetili su da su, u saradnji sa Muzejom svremene umetnosti Vojvodine, organizovali niz akcija, radionica za decu i odrasle, bioskope na otvorenom, i naglasili da se gradska vlast oglušila o to.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 86%
Pritisak: 1007.6 mb
Vetar: 1 m/s, WNW
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?