Grafit mržnje na ulazu u zgradu u kojoj živi Dinko Gruhonjić

19:03:00 21.03.2024, Komentara: 1

Novi Sad - Kraj ulaznih vrata zgrade u kojoj živi novinar i vanredni profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinko Gruhonjić jutros je osvanuo grafit mržnje.

Grafit mržnje na ulazu u zgradu u kojoj živi Dinko Gruhonjić


„Dinko-Šakiću za večni dom si spreman“, napisano je na zidu kraj ulaznih vrata zgrade u kojoj živi Gruhonjić sa porodicom. Poruka je ispisana ćiriličnim slovima uz potpis Srpska Vojvodina.

Ovaj grafit najnoviji je ispad u hajci koja danima traje zbog montiranog snimka objavljenog na društvenim mrežama u kojem, navodno, Gruhonjić veliča ustaškog zločinca Dinka Šakića. Kampanju vode provladini mediji i tabloidi, a uključeni su i narodni poslanici, funkcioneri vlasti, kao i studenstske organizacije. Ekstremno desničarski pokret „Naši“ zatražio je da se Gruhonjić izbaci sa Filozofskog fakulteta.

Neonacistički i grafiti mržnje protiv Gruhonjića na njegovom ulazu pojavili su se i u novembru 2020. godine. Tada su mu, nikad pronađeni, počinioci poručivali „Smradu konjušarski“ i „Pizdo ustaška ovo nije tvoj grad“. Takođe, ispisani su bili neonacistički simboli svastika i keltski krst, uz poruku „Ratko Mladić srpski heroj“. Grafiti su prekrečeni u solidarnoj građanskoj akciji podrške ovom novinaru.


Izvor: Autonomija


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

MM

, *.mbb.yettel.rs

I? Šta je uzrok, a šta su posledice?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 46%
Pritisak: 1007.4 mb
Vetar: 3 m/s, S
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?