Kriminalcu greškom vraćeni kuća i audi

09:10:00 06.10.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Pravosnažno osuđenim kriminalcima država je vratila privremeno oduzetu imovinu jer su Tužioci "zaboravili" da traže njeno trajno oduzimanje.

Tako je Novosađaninu Tiboru Vinkleru, koji je kao član organizovane kriminalne grupe pravosnažno osuđen zbog pranja novca na dve i po godine zatvora, vraćena privremeno oduzeta vila od 300 kvadrata u Izvidničkoj ulici na Adicama, kao i automobil marke "audi A6", jer jedan od zamenika tužioca za organizovani kriminal, nije podneo zahtev za trajno oduzimanje imovine.

Kriminalcu greškom vraćeni kuća i audi

Prema Zakonu o oduzimanju imovine, zamenici tužioca su u obavezi da nakon tri meseca od pravosnažne presude podnesu zahtev za trajno oduzimanje imovine stečene kriminalom, što se u slučaju Vinklera nije dogodilo.

Vinkler je uhapšen u policijskoj akciji "Šetač", kao član grupe koja je osnivala preduzeća koja se nisu bavila ni sa čim osim što su sačinjavala i overavala lažnu poslovnu dokumentaciju. Na osnovu te dokumentacije uzimane su žiralne uplate od preko 500 preduzeća, a potom je podizana gotovina i vraćana uplatiocima bez plaćanja poreza državi. Ova grupa je tim preduzećima naplaćivala proviziju od 10 odsto za pranje novca.

Slični slučajevi desili su se i u Nišu i Loznici.

Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1000.7 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?