Kurs brzog čitanja - 210 strana knjige za sat vremena!

17:11:00 29.11.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Dvodnevni kurs brzog čitanja počeće u Novom Sadu 12. decembra, a zainteresovani kandidati mogu se prijaviti preko ovog linka.

Prosečan, netrenirani čitač može da pročita oko 160 reči u minuti, brzi čitač će tu istu materiju čitati više od 400 reči u minuti. Svaki drugi brzi čitač čita preko 600 reči u minuti, svaki četvrti više od 700, a svaki sedmi preko 1000 reči u minuti. Prosečan brzi čitač može pročitati oko 210 strana neke knjige za sat vremena.

Kurs brzog čitanja - 210 strana knjige za sat vremena!

Brzo čitanje je dvodnevni praktični trening tokom kojeg se trenira koncentracija, pažnja, čitanje i prisećanje. Kod čitanja se mere brzina, razumevanje i prisećanje (kod stručne literature i opšte kulture) ili brzina, prisećanje i emotivna “uživljenost” ukoliko je reč o beletrstici.

Za usvajanje osnovne tehnike potrebno je dva dana – nakon čega je tehnika odmah primenjiva. Trening se sastoji od časova tokom kojih trener demonstrira tehniku, učesnici je uvežbavaju i testiraju njene rezultate.

"To znači da već do kraja treninga svaki polaznik “crno na belo” ima rezultate koje je postigao. Za usvajanje naprednih tehnika, multirednog čitanja, gde brzi čitač zna da čita više redova u isto vreme, potrebno je malo više vremena – oko tri nedelje. Međutim većina polaznika već na drugom danu može da čita “lakšu literaturu” ili novinarske članke višeredno", kažu u Školi intelektualnih veština, koja organizuje ovaj kurs.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 86%
Pritisak: 1007.6 mb
Vetar: 1 m/s, WNW
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?