Labudićima neko stručan odsekao krila

14:09:00 13.09.2015, Komentara: 2

Novi Sad - Prinovama Ise i Bise, malim labudovima, neko je odsekao krila. Fotografije Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, na kojima se vide labudići bez krila, a koje su postavljene na društvene mreže, izazvale su lavinu negativnih komentara sugrađana, koji osobu koja je počinila ovo delo nazivaju monstrumom.

Labudićima neko stručan odsekao krila

Predsednik Društva i veterinar po struci Milan Ružić, rekao je za Blic, da se na fotografijama jasno vidi da jednom mladuncu nedostaje deo, dok je drugom krilo potpuno uklonjeno.

Labudićima neko stručan odsekao krila

- Ne znamo ko je odsekao krila, ali je neko tim mladuncima naneo bol i muku. Po onome što se može videti na fotografijama, krila su odstranjena hirurški i to je morao učiniti neko stručan. To je isto kao da ste čoveku odsekli ruku - rekao je Ružić.

On je dodao da nije uobičajeno da se pticama odsecaju krila kako bi im bilo onemogućeno da odlete i da postoje drugi načini da se ptica zadrži pokraj jezera ili u parku, kao što je klipovanje letnih pera, ali nikako odsecanje krila.

Labudićima neko stručan odsekao krila

U „Gradskom zelenilu“, koje se stara o labudovima u Dunavskom parku, rekli su za Blic da će veterinar u ponedeljak (sutra) pregledati mladunce, a da će nakon toga javnost biti obaveštena o tome šta se zapravo dogodilo sa prinovama Ise i Bise.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

nadA'L

, *.dynamic.sbb.rs

Koga boli k...c? A da se malo vise bavite bolesnima, gladnima i siromasnima? Izbeglicama? Ljudima koji imaju velike porodice a mala primanja? Invalidima? Bebama? A ne svi se "razneze" kada je prokleto pseto, macketina ili bilo koja druga zivotinja u pitanju. Boze blagi kuda ide ovaj svet!? Ironicno kako tako ne brinite o recimo komarcima ili o ljubicici koju zgazite dok visoko drzite glavu bez ikakvih briga. Licemerno i jadno.


Voja

, *.dynamic.isp.telekom.rs

nada'L, ono što je jadno je tvoj apsolutno odvratan komentar. Uz to je i nepojmljivo glup - jer mediji se bave poprilično i ljudima ( za koje te možda isto nije briga). Možda ti imaš toliko malo empatije da se ona veoma lako potroši pa je uopšte nemaš za životinje - ako je imaš za ikoga - ali većina čovečanstva ipak ne izbljuje takvu patologiju na nešto ovako grozno. Da li si im ti odsekla krila? Pošto zvučiš tako. Očigledno mrziš životinje. A ljude? O, da, sada shvatam, ti si trol koji traži ovakvu reakciju kao što je moja. E pa troliću, evo, nahrani se da tvoj mizerni emotivni život na tren zablista elegancijom i lepotom. Kao beli labud raširenih krila. Kuda ide ovaj svet, pitaš. On ide svojim putem kao i do sada, a tebi je jasno gde ti možeš da ideš, zar ne?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?