Latino veče u Vrtu galerija

12:08:00 04.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Latino veče biće održano u četvrtak, 6. avgusta u 21 sat na Trgu galerija 1-2. Organizuju ga Galerija Matice srpske i Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, u saradnji sa "Kapuera akademijom" i udruženjem "Todo tango", u okviru Leta u vrtu galerija.

Latino veče u Vrtu galerija

Članovi "Kapuera akademije" predstaviće holističku, ekspresivnu umetničku formu brazilskog plesa, koji je sve zastupljeniju u savremenim izvođačkim disciplinama, i to kroz prezentaciju i performans "Umetnost, vrlina i veština", a udruženje "Todo tango" će prisutne provesti kroz najznačajnije vidove argentinske kulture.

"Tango muzika i ples su jedan veliki deo argentinske kulture i biće predstavljeni performansom "Sva lica tanga", koji ilustruje najsnažnije emocije argentinske nacije u doba vojne hunte i ekonomske krize. Performans "Sva lica tanga" se sastoji od tri numere u trajanju od po četiri minuta i dva poetska intermeca između plesa", kažu organizatori.

Ulaz je besplatan, a uz kvalitetan program posetioci će se moći osvežiti uz limunadu i kokice.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?