Mobilni punkt za vakcinaciju u Univerzitetskom kampusu

09:05:00 25.05.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Sa ciljem da se studentskoj populaciji olakša i učini dostupnijim proces imunizacije, mobilni punkt za vakcinaciju u autobusu JGSP „Novi Sad“ od juče nalazi se u Univerzitetskom kampusu. Zainteresovani studenti i drugi građani imaju priliku da narednih dana, na platou kod domova, prime Sinofarm ili Fajzer vakcinu.

Mobilni punkt za vakcinaciju u Univerzitetskom kampusu

Foto: Grad Novi Sad



Direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović je objasnio da će se na tom punktu pored studenata vakcinisati i deo zaposlenih u Studentskom centru.

- Studenti kao deo akademske zajednice, kao najaktivniji i najzdraviji deo stanovništva treba da shvate da ne postoji rizik od vakcinisanja i da je rizik od oboljevanja mnogo ozbiljniji i veći. Mi kao ustanova studentskog standarda svakodnevno apelujemo da se oni uključe u proces imunizacije, interes svih nas je da se vratimo normalnom životu, odgovornost ovih mladih ljudi je sada na ispitu i nadam se da će da shvate da je svako od njih učesnik u ovoj borbi i da može da pomogne da se ona što pre završi - istakao je Zoran Martinović.

Osim u ovom autobusi, Novosađani mogu da se vakcinišu i na Novosadskom sajmu, a bez zakazivanja dostupni su punktovi za imunizaciju u tržnim centrima Promenada i BIG, gde se dnevno vakciniše oko 400 ljudi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
19°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 1000.5 mb
Vetar: 8 m/s, ESE
Uto 17° - 27° Poslepodnevni pljuskovi
Sre 16° - 26° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?