Nagradni konkurs za osnovce o zaštiti životne sredine

12:09:00 04.09.2017, Komentara: 0

Novi Sad – Ekološko udruženje građana „Zeleno pitanje“ i časopis „Čuvari ravnice“ pozvali su učenike osnovne škole da se uključe u njihovu akciju / program „Školski zeleni press 2017“. Takođe, oni su pozvali i učitelje, učiteljice, nastavnike i nastavnice, direktore osnovnih škola da se sa svojim učenicima uključe u program.

Nagradni konkurs za osnovce o zaštiti životne sredine


Dečije članke i fotografije treba poslati do 30. oktobra. U programu „Školski zeleni press“ nagrađuju se najbolji članak (do 250 reči), fotografija i foto priča (do 12 fotografija) u četiri starosne kategorije učenika (1-2 razred, 3-4 razred, 5-6 razred, 7-8 razred).

Kako navode organizatori, aktivnosti programa su usmerene na obuku „školskih zelenih novinara“ i objavljivanja radova putem štampanih izdanja (časopis „Čuvari ravnice“) i elektronskih izdanja (blog, fejsbuk stranica...).

Cilj „Školskog zelenog pressa“ je da se učenici uključe u prepoznavanje dobrih i loših primera zaštite životne sredine u školi, oko škole, u svom mestu stanovanja, u okolini mesta stanovanja i njihova prezentacija putem članaka (teksta) i fotografije. Ideja je da ti radovi budu prezentovani na školskoj oglasnoj tabli, u školskom informatoru, na internet prezentaciji škole, na fejsbuk stranici formiranoj za ovu namenu i blogu koji za ovu namenu pokreće inicijator akcije, ekološko udruženje „Zeleno pitanje“, a najbolji, najzanimljiviji, najduhovitiji, najkreativniji radovi će biti publikovani u dečijem ekološkom časopisu „Čuvari ravnice“, kao i u specijalnom izdanju...

Detaljne informacije o programu/akciji možete pročitati u časopisu „Čuvari ravnice“, na internet stranicama ŠKOLSKI ZELENI PRESS i ČUVARI RAVNICE i upitom na mejlove skolskizelenipress@gmail.com i cuvariravnice@gmail.com da vam se pošalju podaci o akciji/programu.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
24°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 1000.0 mb
Vetar: 5 m/s, SSE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?