Nepoznata cena grejanja za predstojeću grejnu sezonu

13:10:00 09.10.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadska toplana je poslednjih nekoliko dana vršila tople probe, pa su Novosađani kratkotrajno imali tople radijatore. U ovom preduzeću kažu da je sve spremno za predstojeću grejnu sezonu, ali cena grejanja još uvek nije poznata.

Iako pojedini mediji pišu da će zbog pojeftinjenja energenata cena grejanja ove godine biti ista ili čak niža u odnosu na prošlu godinu, u Novosadskoj toplani još uvek ne znaju koliko će ona iznositi, jer se čeka odluka o korekciji.

Nepoznata cena grejanja za predstojeću grejnu sezonu

Uredbom Vlade Srbije Ministarstvo rudarstva i energetike propisalo je metodologiju kojom se omogućava jedinstven pristup formiranju cena, kako bi se smanjile razlike u različitim mestima u Srbiji, ali ovo ministarstvo ne može da odredi cenu grejanja.

Nenad Stanković, pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine, kaže da cena grejanja zavisi i od lokalne samouprave.

"Prvi korak je da toplane usklade svoje cenovnike sa novom uredbom, da takav predlog predaju osnovaču, a to je lokalna samouprava, i nakon toga lokalna samouprava odlučuje o novom cenovniku ili zadržava stari", rekao je Stanković.

Grejna sezona trebalo bi da počne 15. oktobra, osim ako pre toga tri večeri za redom temperatura ne bude ispod 12 stepeni. Za sada, iz Novosadske toplane mole građane da obrate pažnju na ispravnost kućnih instalacija, i da ih, u slučaju curenja na kućnim instalacijama, pozovu na broj telefona 4881-105, koji je zbog hitnosti intervencije na raspolaganju 24 sata dnevno i služi isključivo za tu vrstu prijave.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.4 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?