Novi Sad će se ponovo kandidovati za prestonicu mladih

19:11:00 28.11.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Iako nije postao Evropska prestonica mladih 2018. godine, već portugalski Kaškaiš, Novi Sad neće odustati od naredne kandidature i organizacioni odbor smatra da je borba za ovu titulu tek počela.

Novi Sad će se ponovo kandidovati za prestonicu mladih

Nemanja Milenković, vođa projekta Omladinska prestonica Evrope 2018, koji je prisustvovao proglašenju dobitnika, već planira narednu kandidaturu, i uveren je da će tim u naredne dve ili tri godine doneti titulu u Novi Sad.

"Smatram ovaj rezultat velikim uspehom, a i konačno su, posle dužeg vremena mladi stavljeni u fokus donosilaca odluka i, što je još važnije, javnosti", naveo je Milenković u saopštenju Exita.

Kaškaišu je ovo bila treća kandidatura i zbog toga je dobio dodatne bodove.

Nikola Srdić, član Lokalnog odbora OPENS-a i predsednik Studentske unije Srbije, kaže da treba raščlaniti tri segmenta: osvajanje titule, trogodišnju pripremu za titulu i godinu u kojoj je grad zvanično prestonica mladih, te da nije bez razloga to što je većina gradova osvojila titulu tek nakon dve, pa i tri godine.

"Mi smo očuvali timski duh i spremni ulazimo u novi krug. Znamo šta treba da se uradi bolje, a nastavljamo sa prioritetima koje smo definisali. To su aktivnije učešće mladih u lokalnoj zajednici, bolja komunikacija sa institucijama, bezbednost mladih, bolja informisanost mladih, veće učešće mladih u donošenju odluka, podsticanje preduzetništva i socijalnog preduzetništva, interkulturalnost, kao i veći prostor u medijima za uspešne mlade i njihove inicijative", rekao je Srdić.

Izvor: O radio


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 46%
Pritisak: 1010.0 mb
Vetar: 4 m/s, N
Sre -1° - 15° Pretežno sunčano
Čet 2° - 18° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?