Novosađani će u nedelju istrčati maraton

09:10:00 09.10.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadski maraton, 23. po redu, biće održan u nedelju 11. oktobra, s početkom u 10 sati na Trgu slobode.

Novosađani će u nedelju istrčati maraton

Glavna trka biće duga 42 kilometra i 195 metara i ići će od Trga, Kejom žrtava Racije, Bulevarom cara Lazara, ulicama Dr Sime Miloševića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana, Balzakovom, Ulicom 1300 kaplara, Ive Andrića, Bulevarom Evrope, Futoškom ulicom, Futoškim putem, Novosadskim putem do okretnice na raskrsnici kod Veternika, te istom rutom nazad do Trga slobode.

Predviđeno je da ovu rutu takmičari istrče za oko pet sati. Osobe mlađe od 18 godina moraju da imaju potvrdu lekara da mogu da učestvuju, kao i dozvolu roditelja i trenera.

Osim ovog glavnog maratona, takmičari će istrčati i diplomatski, štafetni, pripravnički i mlađi pripravnički maraton, a biće organzovana i šetnja građana duga 4,5 kilometara.

U humanitarnoj trci "Za srećnije detinjstvo" biće više kategorija. Tako će srednjoškolci trčati 1.000 metara, osnovci od petog do osmog razreda 800 metara, osnovci od prvog do četvrtog razreda 400 metara, a biće organizovana i trka poletarac, u kojoj će se trkati predškolci, ako i popularna trka beba i trka kornjača - maskota Novosadskog maratona.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.3 mb
Vetar: 4 m/s, WNW
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?