Novosađanin na meti nacionalista

09:08:00 27.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Član Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine, vlasnik preduzeća Pre-Print i predsednik Unije poslodavaca Vojvodine, Stanko Krstin, rekao je da je često na meti nacionalista.

Ranije je na fasadi njegove firme napisano "Ustaše, napolje!". Krstin tvrdi da ga nacionalisti optužuju da je "hrvatski obaveštajac", ali i da svojim pogonima "truje" decu, građane i golubove u naselju Salajka u Novom Sadu.

"Ja jesam Hrvat, ali sam pre svega lojalni građanin Republike Srbije", rekao je Krstin, koji je rođen u Odžacima.

Novosađanin na meti nacionalistaStanko Krstin, foto: YouTube prt scr

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti izrekla je, u vezi sa ovim slučajem, opomenu direktoru Ekološkog pokreta iz Novog Sada Nikoli Aleksiću, jer je u javnosti iznosio uznemirujuće i ponižavajuće ideje i stavove kojima se vređa dostojanstvo Stanka Krstina, kao i drugih pripadnika hrvatske nacionalne manjine.

Stanko Krstin je ispričao i da su neki inspektori pokušavali da ga "reketiraju". On je u nekoliko navrata protestovao ispred zgrade novosadskog suda i Agencije za borbu protiv korupcije, kada je nosio transparent "Privrednici, plaćajte reket da ne prođete kao ja".

Izvor: Beta


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
16°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 999.9 mb
Vetar: 1 m/s, SSW
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?