Novosađanka Teodora Majstorac najmlađi donor u regionu

12:04:00 18.04.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Novosađanka Teodora Majstorac najmlađi je donor u regionu. Sa samo osamnaest godina Teodora je donirala krv i koštanu srž. Do svoje 29. godine, čak 27 puta bila je davalac krvi, dva puta donor trombocita i, takođe, dva puta donirala je koštanu srž. Danas radi u ŠOSO „Milan Petrović“ i njena misija je definitivno da pomaže ljudima oko sebe.

Novosađanka Teodora Majstorac najmlađi donor u regionu

foto: screenshot / RTV

Kako je ispričala za RTV, sa 18 godina se najpre prijavila kao dobrovoljni davalac krvi, a onda se prijavila i da bude davalac koštane srži.

- Pošto procedura podrazumeva anonimnost do pet godina, ne znam kome sam pomogla, znam da je bilo dete u pitanju. Lekari koji su me operisali bili su odlični, tako da je sve prošlo odlično - priča Teodora i dodaje da je na kraju saznala kome je pomogla donacijom, te da je rauje činjenica što je devojčica pri kraju opoeravka.

Ova plemenita devojka sve vreme je imala podršku porodice, iako su na početku bili iznenađeni njenom odlukom. Dodatno je pomoglo što je njena majka zdravstveni radnik pa je imala razumevanja. Teodorin primer može biti motiv mladima da se i oni odvaže na ovaj humani postupak.

Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
21°
Vlažnost: 56%
Pritisak: 1004.4 mb
Vetar: 10 m/s, ESE
Pet 14° - 24° Mogući pljuskovi
Sub 12° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?