Novosadski fotoreporter i ove godine od govornice napravio šestoaprilsku biblioteku

19:04:00 06.04.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Fotoreporter lista „Dnevnik” Slobodan Šušnjević i ove godine napravio je šestoaprilsku besplatnu biblioteku u telefonskoj govornici.

Novosadski fotoreporter i ove godine od govornice napravio šestoaprilsku biblioteku


Ovog puta knjige krase govornicu na ulazu u glavnu poštu u Novom Sadu.

- Opet je šesti april i opet vreme da podsetimo na šestoaprilsko bombardovanje, ne bombardovanja radi nego Narodne biblioteke u Beogradu. Kako smo izloženi novom informativnom bombardovanju hajde da napravimo malo mesta za knjige, još uvek su najveća znanja u njima. Ovogodišnja biblioteka je (po svemu sudeći ) u poslednjoj govornici na ulazu u glavnu poštu sa desne strane stepenica - navodi Šušnjević na svom Facebook profilu i poziva sugrađane da svrate i uzmu neku knjigu.

Slobodan Šušnjević ostavlja knjige u telefonskim govornicama svakog 6. aprila, već više od 10 godina, u znak sećanja na dan kada je, prilikom bombardovanja Beograda u Drugom svetskom ratu, uništena i spaljena Narodna biblioteka Srbije. Svakog 6. aprila je to neka druga telefonska govornica, a građani, osum što mogu da uzmu knjigu koja im se dopada, mogu i da ostave neku svoju za sugrađane.


foto: Facebook Slobodan Šušnjević/Katarina Šibul


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1004.7 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Ned 12° - 27° Malo i umereno oblačno
Pon 13° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?