Obeležena 12. godišnjica tragičnog požara u „Kontrastu“

19:04:00 01.04.2024, Komentara: 0

Novi Sad - Polaganjem cveća na spomen-obeležje žrtvama, obeležena je 12. godišnjica tragičnog požara u nekadašnjoj diskoteci „Kontrast“. U tom požaru je živote izgubilo šestoro mladih.

Obeležena 12. godišnjica tragičnog požara u „Kontrastu“


Otac stradale Tamare, Branko Miladinović, koji je osnivač Udruženja građana „Istina-Tamarini zakoni“, rekao je da je jedina želja roditelja stradalih da se na svim nivoima uspostavi odgovornost, da bi buduće generacije živele u civilizovanom društvu.

- Ovo je jedna opomena, koja treba da natera društvo na prevenciju i edukaciju budućih pokolenja koja treba da žive u civilizovanom društvu. Lokalna samouprava je dala svoj doprinos, a ja se nadam da ćemo do iduće godine realizovati izgradnju memorijalnog parka, u znak sećanja na svih 18 žrtava iz četiri velika požara koja su zadesila Novi Sad prethodnih godina, a to su požari u Kontrastu, Laundžu, Radničkom univerzitetu i u hotelu Putnik - rekao je Branko Miladinović.

Obeležena 12. godišnjica tragičnog požara u „Kontrastu“


Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić rekao je da je 1. april 2012. godine jedan od najtužnijih datuma u istoriji Novog Sada. Kako je rekao, na mestu nekadašnje diskoteke biće podignut memorijalni park - Pametni eko park mladosti, u cilju negovanja kulture sećanja na žrtve više požara u našem gradu.

- Ovaj datum nas seća, ali i opominje. Čitava zajednica mora da se ponaša odgovorno radi prevencije ovakvih tragedija. Moramo uložiti svu pažnju i snagu u sprečavanje i najmanje mogućnosti da se neka nesreća dogodi, da se nikada više naš grad ne zavije u crno - rekao je Đurić.

foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
20°
Vlažnost: 60%
Pritisak: 1002.0 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Pon 14° - 27° Pretežno sunčano
Uto 14° - 26° Poslepodnevni pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?