Održan koncert povodom 70 godina rada Baletske škole

11:03:00 06.03.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Koncert koji su povodom 70 godina rada Baletske škole pripremili učenici i nastavnici te škole održan je sinoć.

Održan koncert povodom 70 godina rada Baletske škole

foto: Grad Novi Sad

Na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta nastupili su sadašnji učenici i brojni baletski umetnici koji su ostvarili solističke karijere u zemlji i okruženju, a na proslavi su uručene zahvalnice svima koji podržavaju rad škole.

Koncert je pratila izložba fotografija u foajeu SNP-a koja prikazuje razvoj Baletske škole od osnivanja do danas. Prema rečima direktorke Sanje Vučurević prva zgrada u kojoj se škola nalazila je, igrom slučaja, zgrada u kojoj se i danas nalazi. Škola je tada dobila jednu salu do ulice sa parketom i furunom-bubnjarom, kako su je tada zvali.

- Danas smo na korak od toga da obezbedimo pravu kuću za Muzičku i Baletsku školu, i da Novi Sad dobije prvu koncertnu dvoranu. Cilj nam je da nastavnicima i đacima stvorimo najbolje uslove za rad, a nesporno je da je Baletska škola iznedrila velike talente i igrače. To je jedan od načina da se zahvalimo za sve što je učinjeno prethodnih decenija – naglasio je na svečanosti gradonačelnik Miloš Vučević.

U godini jubileja Baletska škola, čiji učenici redovno osvajaju medalje, domaćin je Republičkog takmičenja, predviđenog za kraj marta na Maloj sceni SNP-a.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
12°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 1 m/s, SSE
Sub 13° - 28° Pretežno sunčano
Ned 15° - 27° Poslepodnevni pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?