Ove nedelje „Otvorena vrata“ vakcinacije protiv HPV-a, u studentskoj poliklinici potrošene sve dobijene vakcine

19:04:00 22.04.2024, Komentara: 0

Novi Sad - Dom zdravlja „Novi Sad“ od danas do petka, 26. aprila organizuje „Otvorena vrata“ povodom Evropske nedelje imunizacije.

Ove nedelje „Otvorena vrata“ vakcinacije protiv HPV-a, u studentskoj poliklinici potrošene sve dobijene vakcine


Tokom ove nedelje svi zainteresovani roditelji mogu da dovedu dečake i devojčice uzrasta od devet do 19 godina da prime vakcinu protiv HPV virusa. Osim ove, deca mogu primiti i one vakcine koje su u redovnom kalendaru vakcinacije, a koje su propuštene.

Vakcinacija će se obavljati svakog dana u objektu na Limanu, u sobi 42 (ulaz pored garaže) od 7 do 20 časova. Nije potrebno zakazivanje.

Ovogodišnja Evropska nedelja imunizacije ima poseban značaj jer se poklapa sa 50. godišnjicom Proširenog programa imunizacije (Expanded Programme on Immunization - EPI). U znak sećanja na ovu prekretnicu, kampanja će proslaviti izuzetna dostignuća Proširenog programa imunizacije u poslednjih pet decenija u zaštiti više generacija od ozbiljnih bolesti koje se mogu sprečiti vakcinom. Takođe, naglasiće i hitnu potrebu da se postigne visok i održiv obuhvat vakcinacijom u svakoj zajednici kako bi se, sada i u budućnosti, sprečilo izbijanje ovih bolesti.

Nadovezujući se na nedavna i uspostavljena partnerstva, ovogodišnje aktivnosti će dodatno podstaći inicijative za saradnju sa mladim profesionalcima i omladinskim organizacijama posvećenim promovisanju imunizacije, ulogu škola i roditelja.


U studentskoj poliklinici vakcinisano 400 devojaka i 50 momaka

U Zavodu za zaštitu studenata nema više HPV vakcina za studente Univerziteta u Novom Sadu.

Ova zdravstvena ustanova dobila je ukupno 450 HPV vakcina u svrhu vakcinisanja studenata, tako da je imunizovano 400 studentkinja i 50 studenata.

U Zavodu očekuju da će uskoro dobiti određene količine vakcina o čemu će obavestiti studente.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
12°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 1000.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sub 11° - 23° Mogući pljuskovi
Ned 11° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?