Pas miljenik Limanaca uspavan "jer je bio agresivan"

10:07:00 22.07.2015, Komentara: 57

Novi Sad - Ulični pas Sten, miljenik dece i stanara Limana III, eutanaziran je jer je navodno bio agresivan. Potraga za njim trajala je već sedam dana, niko nije znao, ili nije želeo da kaže gde je, a poslednji put viđen je u vozilu JKP “Zoohigijena i veterina”.

Pas miljenik Limanaca uspavan "jer je bio agresivan"

Sten je živeo između zgrada, a staratelji su ga hranili i negovali oko godinu i po dana. Pas je pre godinu dana prošao CNR program, koji sprovodi “Zoohigijena”. Tada je kastriran, čipovan na grad, vakcinisan, i nakon toga je vraćen na prvobitnu lokaciju, kako i nalaže CNR program. Problem je nastao prošle srede, 15. jula, kada su Stenovi staratelji fotografisali psa u vozilu “Zoohigijene”, pretpostavljajući da ide na revakcinaciju, ali od tada mu se gubi svaki trag.

Pas miljenik Limanaca uspavan "jer je bio agresivan"

Aleksandar Bursać, direktor JKP “Zoohigijena i veterina”, kaže da je pas primljen, da o njemu postoji protokol i da je eutanaziran jer je bio agresivan.

- Ako jednog psa povučete s ulice, taj čin je za njega stresan. Trojica veterinara su donela odluku o eutanaziji, i njih morate pitati zašto. Svakako da će oni biti kažnjeni jer su prekršeni određeni protokoli, pas je mogao da prođe program resocijalizacije, ali zvanični odgovori na sva pitanja biće poslati u zakonskom roku – rekao je Bursać i dodao da je u to vreme bio u Gracu gde je polagao određene ispite o dobrobiti životinja.

S druge strane, jedan od veterinara, koji je doneo odluku da Sten bude uspavan, kaže da su ispoštovani svi protokoli. Tvrdi da svakodnevno radi i sa vlasničkim životinjama, i da zvuči grozno da su veterinari ubice.

- Uveravam vas da je sve urađeno u okviru Zakona o veterinarstvu i Zakona o dobrobiti zivotinja. Ovde niko ne voli da uspavava životinje, ništa se ne radi olako. Ne kažem da je mišljenje veterinara neprikosnoveno. Sten je primljen po prijavi građana zbog agresivnosti i napada, a tu agresivnost je ispoljavao i prema radnicima “Zoohigijene” i prema nama veterinarima. Bio je agresivan i kroz kavez, nije mogla da mu se pruži ruka i da mu se da vode. Verujem u drugu stranu priče da je sa nekim ljudima bio dobar, da je voleo da se mazi. Mi razlikujemo strah psa zbog promene, ali prema našoj opservaciji Sten je bio agresivan. Nisam mogao da vratim takvog psa na ulicu i da potpišem da je u redu, a da posle nekoga ujede – rekao je veterinar, koji je želeo da ostane anoniman, jer kako tvrdi ne poznaje dovoljno zakone da bi znao šta javno sme da kaže, a šta ne.

Pas miljenik Limanaca uspavan "jer je bio agresivan"

Marijana Mutavčieva, zabrinuta građanka koja se zalaže za prava životinja, kaže da Stenovi staratelji sa Limana III već sedam dana pokušavaju da od “Zoohigijene” dobiju zvaničnu informaciju o njemu.

- Prihvatilište u Šangaju prebacuje odgovornost na ambulantu na Futoškom putu 13 i obrnuto. Dežurni veterinar s kojim sam razgovarala odbijao je da mi odgovori da li je Sten primljen na revakcinaciju, jer navodno po zakonu to ne može da mi kaže. “Zoohigijeni” i direktoru Bursaću smo poslali zahtev sa pitanjem gde je Sten, i za sada čekamo odgovore. Ne želimo da verujemo da se Stenu bilo šta loše desilo i da se odluka o eutanaziji sprovodi u kratkom roku bez poštovanja procedura. Zahtevamo zvanične odgovore i obrazloženja svih postupaka “Zoohigijene” – kaže Marijana. Ona dodaje da je besmisleno reći da je pas bio agresivan. Napominje da je svega nekoliko dana pre nestanka ulazio u Egzitov kamp i družio se sa mnoštvom nepoznatih ljudi, bio je umiljat i u dobroj fizičkoj i psihičkoj kondiciji, a to se i vidi na snimku Blic-a.

Pas miljenik Limanaca uspavan "jer je bio agresivan"

U potragu za ovim psom uključile su se i organizacije "Link plus" i "SPANS". Oni su se ponaosob javno obratili "Zoohigijeni" i direktoru Bursaću, da se oglase ako imaju bilo kakvu informaciju o Stenu, a poslali su im i zvaničan zahtev u kome traže protokole o svim psima koju su primljeni 15. jula.

“Ova tišina je mučna za sve ljubitelje zivotinja, a posebno za one koji su Stena voleli i brinuli se o njemu. Javnost ima pravo da zna. Javna preduzeća su odgovorna prema građanima i moraju da poštuju procedure. Ukoliko su se ogresili o Zakon ćutanje im neće pomoći, naprotiv”, piše na zvaničnom SPANS-ovom Fejsbuk profilu.

Pas miljenik Limanaca uspavan "jer je bio agresivan"

Staratelji ne žele da poveruju ni da je Sten bio agresivan, niti da je uspavan. Na društvenim mrežama su se pojavili i crteži dece sa Limana koja govore da vole ovog psa.

Radmila Šuljagić


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

57 komentar(a)

Nataša

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Zbogom, Sten.


Marina

, *.bla2.nsw.optusnet.com.au

1. Azilima nije mesto pri JKP, jer to nisu humanitarne ustanove.
2. Zašto nisu kontaktirani staratelji?
3. Zašto se žurilo sa ubijanjem?
4. Da li bi direktor JKP bio agresivan da sa ga strpali u kavez?
5. Da li je ovo moglo biti izbegnuto?????
6. Da li će iko odgovarati za ovo ili je ovo još jedna kolateralna šteta iza zatvorenih vrata JKP zoohigijena?


novosađanka

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Sada ću vam izneti moju priču. Na plus 37 pojavi se kujica koja doji gladna, žedna preplašena. Dam joj vodu i hranu i tako svakodnevno oko mesec i po dana.
Kaže mi neka g-dja iz komšiluka da nazovem ZOOHIGIJENU i da mi br tel da kucu sterilišu jer je to lakši put za udomlljavanje. Tako i uradim, jasno mi je da nije kogla odmah da prodje kroz taj proces zbog dojki koje su bile izražene, ali mi je rečeno a će me kontaktirati čim se to završi i reše da je vrate.
To je bilo 10. jula.
Čekam odgovor i da vidim koliko oni nisu ŠINTERI jer ih to vredja ako im kažete I koliko NISU UBICE ?!?
TREBA DIĆI GLAS I REŠITI JEDNOM ZAUVEK NEKONTROLISANO UBIJANJE ŽIVOTINJA I SKLONITI LJUDE KOJKI SU DOŠLI PO PARTIJSKOJ LINIJI DA GUŽVAJU RUKOVODEĆE FOTELJE I TROŠE NOVAC NAS PORESKIH OBVEZNIKA !!!


Dragana

, *.vs.rs

Ne mogu da verujem...djubrad bezobrazna...ti veterinari su agresivni i licno bih ih eutanazirala...uzas...jadna zivotinjica...dusica lepa.


Nena

, *.dynamic.sbb.rs

Dusice mila, pocivaj na nekom lepsem mestu od ovog gde je bilo previse AGRESIVNIH ljudi da bi shvatili koliko si ljubavi imao u sebi.


lea

, *.customer.telenor.rs

Znam psa odmalena generalno nije agresivan!! ! 062771801


limanac

, *.customer.telenor.rs

Pas nije bio ni malo agresivan!!!


Novosadjanin

, *.dynamic.isp.telekom.rs

ZBogom, Sten, pocivaj na nekom lepsem mestu, ovaj surovi svet nije bio za tebe.


Bobika

, *.dynamic.isp.telekom.rs

U Gracu se ne polažu nikakvi ispiti.To je seminar koji traje oko deset dana i dobija se sertifikat koji nema vrednost diplome.To znanje se eventualno može primeniti kod edukacije učenika osnovnih škola.
Prema tome nije mi jasno šta je direktor šinteraja u Novom Sadu tamo radio i ko je to finansirao.Sten je ubijen istog dana kada je i uhvaćen tako da su svi ovi apeli i dopisivanja sa šinterajom bili post mortem.Pridružujem se svim aktivnostima koje će dovesti do toga da se veterinari koji su "procenili" agresivnost i njihov edukovani direktor adekvatno kazne.


mirjana

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Slucaj likvidacije ovog nesretnog psa ne treba da se zavrsi samo razvlacenjem po facebooku.Odmah,zatraziti informacije ,sluzbeno ,na obrascu poverenika o proceduri prilikom hvatanja,prijema,utvrdivanja prijavljene agresivnosti,podatke o prijavi neodgovarajuceg ponasanja...Zakonski pritisak je veoma vazan.Zasto bi im se dopustilo da pljuju na ovu drzavu i njene zakone.Oni nisu drzava,vec im mi dopustamo da misle da jesu i drzava i vise od nje, svojom neorganizovanoscu,svojim nepoznavanjem procedure i materije,na kraju svojom(ne) spremnoscu da udjemo u ring sa njima i iskreno se borimo za dobrobit zivotinja.Mozda bi se i protest ispred zgrade u kojoj je Sten likvidiran,mogao odrzati u spomen i secanje na ovog nesretnog psa,a zarad boljitka za bezdomne u buducnosti....Mozda je ovo ta prekretnica???!?!?!...Ajmo,pokazimo zube,Udruzenja iz Novog Sada,teren, mozete da zapocnete vrlo vaznu praksu po kojoj ce se nadalje svaka likvidacija,ubistvo,zlostavljanje zivotinja od strane drzavnih organa obelodanjivati javno,zbog kojih ce se protestovati i javno a ne samo po facebook grupama,u vezi kojih ce se stalno traziti sluzbene informacije,posete ,obilasci,kontrole,uvid u stanje......ili se vise nemojte nazivati Udruzenjima za brigu i zastitu zivotinja,scucurite se u svoje male i jadne zivote i cekajte da padne neka nova donacija ne zamerajuci se nikom i ne preduzimajuci nista...dosta je vise licemerja,ovaj pas kao i mnogi likvidirani pre njega iz necijeg hira,obesti,to nije zasluzio.Ono sto jeste zasluzio je da neko odgovara po slovu zakona za njegovu nasilnu smrt!!!!


Klarisa

, *.31.24.217.adsl2.beograd.com

veterinar spreman da ubije zdravu životinju ne da nije dobar veterinar već nije dobar čovek. ovom šljamu koji je dao izjavu ne smete verovatni ni reč, kad tako lako ubija još lakše laže.


Dragana

, *.dynamic.sbb.rs

Ja sam ga hranila cesto i mazila.Znala sam po sat vremena da provedem s njim.Bio je jako umiljat i nezan i ni malo agresivan.Djubrad ljudska!!!


Ana

, *.dynamic.sbb.rs

Zbogom Flekice draga, svi smo te puno voleli. Nedostajaces nam jako... Nadam se da si sada na nekom lepse mestu..


Anonymous

, *.static.sbb.rs

A da uspavamo i sve ljude koje ja prijavim da su agresivni?


Dragan

, *.ptt.rs

Na zalost oni se placaju iz naseg dzepa al ce se njihova rec vrednovati sta god rekli a nasa istina ce biti nevazna jer oni rade "po zakonu". Sramota diplome te veterinare a ljudskosti i humanosti zaposlenih ne bih komentarisao jer svako sa svojom savescu nek se nosi. U ovoj zemlji sve humanitarne i ustanove koje treba da brinu o nemocnima i nezasticenima su gore od logora. Sramota!


duca

, *.crnagora.net

Nemam sta dodati na Mirjanin komentar,to je to.Osim,Vi koji ste upuceni u proceduru iskoristite stranice fb-ija i edukujte ljubitelje sta da urade da se ove zvijeri zaustave.


Olivera Kelecevic

Aleksandar Bursać, direktor JKP “Zoohigijena i veterina”, da li ste Vi uopste svijesni svoje nadleznosti? Ne osjecam se kao ovca za sisanje, te Vas lijepo zamoljavam da se na taj nacin ne ophodite prema nama. S obzirom da ste na toj funkciji, smatram da ste usko povezani sa veterinom, bar sto se tice skolske spreme?! Da li biste Vi bili toliko odvazni, da ucinim jedan eksperiment, u kojem bi ja bila sluzbenik firme na cijem celu Vi stojite, a Vi da budete ulicni pas...Ili, ako Vam vise odgovara, da preokrenemo uloge (bolje se snalazim kao zivotinja a Vi kao mali covjek), da vidimo kako bi to funkcionisalo? Pas je Bogom dat kao i sam covjek (ako je covjek)...Nemojte mislit da smo jedina inteligentna bica na planeti ( jedini smo koji tezimo materijalnom, gladne oci i izrazen EGO). I tako! Iz cista mira me hvatete, omcu zatezete, zelite da me vodite...Koja bi moja reakcija bila?! Ma, iskopala bih Vam oci, izujedala Vas do kosti! Vjerujem da biste Vi bili mirni, malo se vrpoljili i krenuli, a uz put mahali repicem sretno! Ovo stvarno vrijedja inteligenciju onih, kojima je dostojanstveniji prazan novcanik i cisto srce, od punog novcanika i praznog srca...Vi kao da ne zelite shvatit da ste odgovorni za zivote, i nemojte mislit da se niko ne interesuje za te zivote...Sa svojim zivotom cinite sto Vam je volja, za zivote zivotinja cete morat polozit racune. Novac, s kojim ste placeni, je novac gradjana Srbije! Gradjani Srbije, nisu ovce, koje ce mirno stajat u redu, da bi ih neko sisao poput Vas. Bolje da povedete istragu, da podredjene "prizovete" pameti, i javno kazete kakve sankcije ste preduzeli prema agresivnim radnicima (ne interesuje me da li je u pitanju veterinar ili neko drugi). Sto se tice firme na cijem celu Vi stojite, kao i Vaseg cjenjenog imena, potrudit cu se da se sazna u javnosti, Vasa zvanje, znanje i ...


Marina

, *.bla2.nsw.optusnet.com.au

Velike se pare vrte oko zoohigijena i to svi znamo. Nije dzaba tolika jagma za pse. Bez njih se ne bi ni kralo, ni postojalo. Ali, kad to vec radite, budite ljudi, pa pomozite. Mada, pitanje je , kad se sve pokrade, da li onda ostanu samo sredstva za ubistva?? niko od nas nije doveka, imamo decu, moramo se zapitati ima li dusa cenu?? Nece ovo moci jos dugo. Previse samovlasca, previse bahatosti, previse prodatih. Ne samo tu, svuda. Azili su postali zlatne koke, a psi potrosna roba. Korupcija od dna do vrha i mi to znamo.


panta

, *.dynamic.isp.telekom.rs

To sto su rekli o Stenu u sinteraju je najveca glupost koju su do sad mogli sinteri da izmisle..Veterinar nije znao zakon..ma nije nego.ako ne zna zakon ne treba ni da radi tu gde radi..Mi u Beogradu smo imali psa koji je bio ogroman naspram Stena imao je 60 kg...Ziveo je u nasem naselju..Svaki njegov lavez ili pokusaj igre kojekavi primitivni ljudski oblici su smatrali agresijom... Na kraju su dosli sinteri i rekli da zbog sigurnosti psa da ga ne bi neko otrovao mora da se skloni sa ulice a li ne i da se ubije...Dosao sam po njega odveo ga u prihvatiliste i pas je ziveo na miru van sinteraja..A to da se ubije pas i pored toga sto postoje staratelji je za svaku osudu i za najstrozu kaznu...Ti ljudi ne treba tu da rade ..nije im mesto tu..Ti ljudi ne vole zivotinje...Poznajem dosta ljudi iz Zoohigijene u Beogradu i znam sta mi sve govore kakvi veterinari i radnici rade....Ti tamo veterinari u Novom Sadu trebaju biti kaznjeni odmah..Nema niko pravo da se igra sa novcem nas obveznika koji ih placamo da se brinu o zivotinjama..


Limanac

, *.internet.mts.telekom.rs

Pas je bio veoma agresivan posebno prema maloj deci, nemojte lagati svi to dobro znate, ako je tako dobar i umiljat zasto ga niste onda udomili? Bilo je krajnje vreme....


hix

, *.3gnet.mts.telekom.rs

Nisam poznavala Stena, al znam druge pse koje smo hranili i sa njima se družili a onda ih je Zoohigijena odvela i nikad ih više nismo videli. U pitanju je javno preduzeće, odnosno našim parama se finansira ubijanje pasa sa ulice. Najmanje što možemo da uradimo je da ne koristimo njihove usluge, tj. ne ostavljamo im dodatne pare u ambulanti na Futoškom putu i u Preradovićevoj u Petrovaradinu.
Ono što svi ljudi koji nemaju psa i nikad ga nisu imali mogu da urade je da pripaze kako se ponašaju kada se nađu u blizini slobodnih pasa na ulici, pa čak i u slučaju da oni reže, laju i deluju da će napasti ili kreću u napad. Znam da je teško, ali smirena i proračunata rekacija u takvim situacijama pomoći će i vama i psu/psima. Većina pasa koja se "pravi opasna" zapravo se pretvori u maze čim im kažete "pa de si kuco". Znam i po svom psu, koji ume da deluje kao najkrvoločnije i najagresivnije biće na svetu, a čim mu nepoznata osoba koju se kao sprema da napadne kaže "ćao" on krene da maše repom i da se umiljava. Psi se prave mnogo opasni jer im je to mehanizam odbrane, a razni su razlozi zašto im se u nekom momentu neko učini kao pretnja (nekad se prave opasni čak i preventivno, pre nego što su i pomislili da je neko pretnja). Čak i ako vas je ujeo neki pas, razmislite dobro zašto se to desilo, izanalizirajte sve od početka do kraja i pokušajte da shvatite šta je uzrok napada i da li se mogao izbeći da ste drugačije reagovali. Nemojte odmah sve prijavljivati policiji (znam.. lep keš može da se dobije kada vas ujede gradski pas) jer se prijave najčešće završavaju time da Zoohigijena pokupi psa sa ulice (često i više njih iz dela grada gde je prijavljen napad određenog psa) i ubije ga/ih. U srećnijem slučaju odvede ih negde daleko daleko od grada gde nema ko da ih hrani i o njima brine..
Nadam se da je Sten ipak još uvek tu negde, po gradu i okolini.. Kao i drugi psi koji su nestali i više ih nismo videli..


Nataša

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Limanac, jel radite u Zoohigijeni?


Pedja

, *.adsl.highway.telekom.at

Sto ga niste usvojili ? Pa sta ste ocekivali da ce se desiti...Krivica je i na vama (Imam dva usvojena psa)


@Pedja

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Usvajanje nije uvek moguće, pogotovu kad se broj napuštenih povećava iz dana u dan. Edukacija, kažnjavanje bezobzirnih vlasnika i sterilizacija su jedino trajno rešenje.


Sram vas bilo...

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Citam ove komentare i, po ko zna koji put, uveravam se koliko smo mali i jadni i koliko svi volimo da pametujemo o stvarima o kojima pojma nemamo!
Pa da li iko od vas "Velikih ljubitelja zivotinja" ima svog ljubimca, da li ga je ikada odveo u tu istu Veterinarsku stanicu, da vide koliko predano rade ti ljudi koji svoj posao rade iskljucivo iz ljubavi. Ovde pricamo iskljucivo o Veterinarima, jer upravo oni NISU deo nijedne stranke i imaju minimalne naknade za ono koliko doprinose svom poslu. A vi svi, dusebriznici, zapitajte se koliko ste adekvatni da pricate o ljudima kojima verovatno niste ni do clanka.
Na kraju, obraca vam se osoba koja ima ljubimce, koja obozava zivotinje i koja hrani svaku lutalicu na koju naidje. Koja je sebi dala za pravo da vam malo otvori oci, jer ZNA da ti ljudi NE UBIJAJU NEGO CINE SVE DA SPASE ZIVOTE NAJDIVNIJIH STVORENJA SVAKI DAN.
A vi se zavucite u svoje misije rupe i nastavite da sudite svemu i svakome, preko tastature naravno...


Djoka

, *.7-1.cable.virginm.net

***** vas zakon da vas ***** zakon. Bitno da kad se treba nesto reci javno onda se ne dela radi predostroznosti. Samo ti nama ostani anoniman/na, tako se to radi. Pu!


stryker

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Mogu misliti sta vama Limanac znaci agresivno usvojio sam iz azila zenku dobermana za koju je isto tako neka budala rekla da je agresivna da sam dan zakasnio uspavali bi je a ona ne pokazuje ni trunke agresije nego bolje decu vaspitajte kako treba


Branko

, *.cpe.sn.co.rs

Ubica zivotinja. Ovaj veterinar nema ni osnovnu skolu.


stole

, *.dynamic.sbb.rs

pas je bio veoma agresivan par puta je napadao ljude koji trce na stazi pored stranda. licno sam bio prisutan kada je napao jednog maladica koji je tu trcao da bi taj isti momak rekao da to nije prvi put da mu se to desilo sa tim psom


Kejt

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Limanac i stole, svi na platnom spisku ZH?


Redakcija

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Upozoravaju se komentatori da ne pokušavaju da manipulišu putem ostavljanja više komentara pod različitim imenima. Svaki takav pokušaj dovodi do brisanja komentara.


zana

, *.customer.telenor.rs

Zbogom draga míla Tufníce!
Neki seronja,šmókljan íma moc da ubija zasad samó zívotínje.Pód velom dobróčínítelja za ovaj grad!
Pa sví smó te vólelí,mazíli,hranili.
A ti sí uzvracao veselim lavezóm,mahanjem repom.
Uvek radostan!
Ko je dao ócenu da si ti agresívan?
Kó je mogao da te ubíje?
Í da gleda u tvóje očí.Kukavíca koji ima moc.
Kó se mača lati,ód mača ce umreti.
VRACA SE SVE,STÍŽE KAZNA.
Smrt Tufníce je simból póbede nepravde,ZLA.NECEMO DATI DA SE TO PONÓVI.
Víše je dobríh ljudi.Zajednó smo jací.
ZBOGOM DÓBRA TUFNICE!


Jelena Nikolic

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Ako hoćemo da pomognemo životinjama u NS, onda to treba da uradimo kako treba.1. Da li ste se pitali da li postoji program resocijaliizacije za agresivne životinje? Naravno da NE! To je laž direktora vet. stanice jer je za (ne)postojanje tog programa odgovoran on. Zar nije neobično da on u intervjuu odmah napominje kako eto baš tog dana nije bio u NS? Mislite li da za svaku životinju koja uđe u ambulantu mišljenje treba da da direktor? Jasno je da čovek pokušava da se ogradi i žrtvuje manje značajne figure. Direktora treba pitati gde su prostorije za resocijalizaciju agresivnih životinja, gde je karantin, u kakvim uslovima žive psi u azilu, šta je sa mačkama? To je njegova odgovornost. A on iz straha da da će mu neko postaviti ta pitanja i tražiti uvid, baca ljagu na zaposlene.
Ja sam svoje ljubimce više od 10 godina lečila u toj ambulanti. Ima različitih veterinara, ali tvrdim da niko od njih ne voli da ubija životinje. Vidjala sam i u kako teškim uslovima rade. Ja sam pokušavala da preko njih udomim mace sa ulice, ali sam ubrzo shvatila da taj sistem katastrofalno funkcioniše. Veterinar će izlečiti životinju, a onda će ona otići u azil smrti. Ko je odgovoran za to?
I poslednje: baš zato što sam ljubitelj životinja i što sam ih mnogo sklonila sa ulice, znam da je jedini način da im zaista pomognete, da ih usvojite ili pronađete vlasnike. U NS, za razliku od BG, nije priznata kategorija staratelja. Da jeste, on bi mogao pod imenom i prezimenom biti kontaktiran u slučaju agresivnog ponašanja psa, pa bi mu bilo naloženo da za psa obezbedi uslove u kojima neće ugrožavati ljude (one sa manje senzibiliteta i ljubavi za životinje, ali i dalje stanovnike ovog grada). Da je Sten vraćen na ulicu i da je ujeo, ili, makar ogrebao nekog od ovih novosadjana, znamo ko bi odgovarao - neki veterinarčić ili radnik, naravno, Sten, a, rukovodstvo, čiji je zadatak da se stara o stvaranju humanih uslova za suživot ljudi i žiivotinja, naravno, biće u Gracu...


marina

, *.bla2.nsw.optusnet.com.au

udruzenje Mia je podnelo tuzbu, u toku je peticija za kaznjavanje odgvornih, a na kurir rs se pojavio clanak o zabrani hranjenja pasa na ulicama, koji je po Pravilniku o zastiti domacih zivotinja u Novom sadu. Tako se stite, sto se ne hrane????? Ljudima se izricu kazne. Neverovatno. U isto vreme je zakonita uloga staratelja pasa. Gde ih oni hrane?? Peticija je na svim net mrezama udruzenja.


Jelena

, *.dynamic.sbb.rs

Pada li ikada na pamet tim UBICAMA zoo higijene da neciji zivot ovako upropascavaju, ova deca kojaplacu danima za psom, ovi ljudi koji su ga voleli .. zamislite kako se oni osecaju jer im je otet neko koga su voleli, imaju oseca krivice sto su dozvolili da psa otmu i ubiju ga! Gradjani, trazite pravdu za psa i za sebe.. tuzite UBICE za sve sto su vam ucinili, i za ubistvo i za dusevni bol..
Veterinarska komora mora da reaguje i oduzme dozvole za rad ovim UBICAMA!


Limanac

, *.internet.mts.telekom.rs

Ovo je zaista smesna rasprava, da li je moguce da mislite da dete od 3 godine moze da ne znam kako isprovocira psa? Pas je mog brata ujeo, izgrebao i skakao na njega milion puta dok ja nisam reagovao, da ga nisu uspavali garantujem da bi neko uzeo stvar u svoje ruke i sam ubio psa... Bio je opasnost za sve stanare, posebno mladje i najstarije, cudi me sto ga niste udomili vi "ljubitelji zivotinja" jer itekako ima mesta i ima manjih dvorista gde je Sten mogao biti udomljen. Ja psa znam otkad se pojavio i nemate pravo da mi pridikujete o njemu jer znam vise nego vecina vas...


Kejt

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Zanimljivo je da niko od nas "ljubitelja zivotinja" (kako kaze ovaj dragi nam komsija) nije imao problem sa Stenom. Ni mi, ni naša deca. Ja bih se zapitala...


Violeta

, *.dynamic.sbb.rs

Sten je cesto dolazio sa decom do O.S. "Zarko Zrenjanin" i cekao ih je dok se nastava ne zavrsi. Nikad nikog nije napao, cak su mu deca za vreme odmora davala svoju uzinu. Deca su ga setala kejom i vodila na kupanje. Nije mi jasno, kako veterinari mogu da ubiju psa samo na osnovu prijave nekog mrzitelja zivotinja, pa njihova profesija ih obavezuje da brinu i stite zivote i zdravlje zivotinja, a ne da ih po kratkom postupku likvidiraju.


MBS

Limanac, da li ste ikada, Vi ili Vas brat pokusali da tom psu ikad uputite lepu rec? ili da date vode? Sigurna sam da niste. Da ste mu uputili jedan lep pogled, Sten bi vratio stostruko.


MBS

@ "Sram vas bilo..." Moja iskustva su potpuno drugacija. Ja sam jedan od "velikih ljubitelja zivotinja" kako nas nazivate, koji ni za zivu glavu vise ne bi odveo svoju ili bilo koju zivotinju kod njih. A "lepa" iskustva za mene na tom prokletom mestu su pocela pre 11 godina kada sam odvela mace koje sam nasla na ulici, bilo je dobar dan, dobar dan, da li zelite da je uspavamo? eeej!! inace tretman je podrazumevao kupanje mikosebom. ta ista macka, oteta sa stola tih divnih veterinara je i dan danas ziva, zdrava i uziva.


Mila

Naravno da je pas bio agresivan kad ste ga samo odjednom uzeli sa ulice. Ne bi ni vi dobro odreagovali da vas neko iz vista mire odvede od kuce... Bio je uplasen. Sigurno je mislio da ce ga povrediti...... Nmg da verujem na osnovu cega treba psu oduzeti zivot..... Juu... :(( ;((


sandra spoka

, *.fco.mts.telekom.rs

Ubistvo za jedan dan bez sanse da se ptizi prilika da neko od nas ko izme I zbrine I po pottebi resocijaluzije psa zbrine takvog psa I kasnije udomi. Sramota I sto je jos vaznije KRSENJE ZAKONA REPUBLIKE SRBIJE. VINOVNICI OVOG DELA,NAZOVI VETERINARI, YREBA DA ODGOVARAJU KAO BILO KO KO PREKRSI ZAKON REPUBLIKE SRBIJE


Sram vas bilo...

, *.dynamic.isp.telekom.rs

@MBS Hajde da ostanemo, ako ne u sadasnjosti, bar u ovoj deceniji.
Poslednjih par godina, koliko odlazim tamo, tamo radi divna struktura mladih ljudi koji vole svoj posao. I koji ga odlicno rade. Ovo pozivanje na linc ljudi koji su daleko od "ubica", kako ih nazivate, je van svake pameti. Svako od nas rezonuje stvari drugacije i normalno je da nismo svi jednako zadovoljni ali, molim vas, u ovoj drzavi ima toliko stvari koje bismo trebali da pljujemo i protiv kojih bismo trebali da dizemo bune, ostavite ove ljude, koji svoj posao rade bas onako kako treba, na miru.


zana

, *.customer.telenor.rs

Svako ko može da osudi ovako milo kuce bez milosti,sutra ce nešto gore uradití.
Ovo je SUROVO UBISTVO!
Od strane Jednog od jadníka kójí ne znaju da vole ZAPRAVO NÍKOG.
A na nesrecu imaju moc da nekog takó osude.
NE DAMO DA PROĐE TAKO LAKO!
TAKO STE GA AGRESIVNO UBILI.
VIDIMO VAS!
Nas je víše!
Osvrnite se,svuda smo!
ZAKONSKÍ I NA SVAKI NAČÍN ĆEMO VAS
GONITI!
ZA NEDUŽNU MILU TUFNÍCU!
DOLAZÎMO!


vera zubovic

, *.dynamic.a1.rs

Dokle ce se idioti nehumani i neobrazovani pozivati na postovanje protokola? Dokle ce oni koji mrze zivotinje nalaziti u raznim komisijama koje odlucuju o njihovim zivotima? DOKLE? TREBALO BI DA SE OZBILJNO, NAJ OZBILJNIJE ORGANIZUJEMO MI KOJI IH VOLIMO, HRANIMO, LECIMO I ONDA ZBOG NEKOG ISKOMPLEKSIRANOG IDIOTA IH IZGUBIMO.


Zdrav Razum

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Eeee... kad bi se sa ovakvim istim žarom borili za svoja prava, i protiv korumpiranih političara, i ovako srčano zalagali za bolesnu, napuštenu i decu ometenu u razvoju koja nemaju normalne uslove za život, gde bi nam kraj bio...


Deki

, *.dynamic.a1.rs

JADNO JE TO STO ZBOG TAKVIH KOJI NEMAJU STRPLJENJA,STRADAJU NEDUZNE ZIVOTINJE,A BICE TAKO DOK NEKO NEBUDE ODGOVARAO,A SL,PUT NEKA IH NEKO NA GRUNDIRA! ROBIJA JE ZA NJIH,SMRADOVI,I OLOSI...........POZZ SVIM


Еутаназија хуманија од азила

, *.mediaworks.rs

Ветеринари у "Тринаестици" су међу најобразованијим и најискуснијим у својој струци, али раде у ужасним условима. Доректор им готово свакодневно прети отказима, а нажалост, знам за ситуацију када је запосленим наложио да еутаназирају читав чопор ухваћених паса. Одмах. Без посматрања, без ресоцијализације! Колико је таквих ситуација било? Запослени су се бунили и псе слали у азил док оданде нису почели да им враћају полупоједене сироте псе. Еутаназија је хуманија од азила.
Ови ветеринари ће отићи, вероватно и својом вољом, а, онда, нека је Бог у помоћи ухваћеним животињама са оваквим програмом и руководством...


MBS

@ Sram vas bilo... strahota sa stenom se desila pre nekoliko dana, i to je sigurno, veterinari koji tamo rade ne poznaju zakon i prekrsili su ga... i da ne poznaju zakon, da imaju milosti ne bi uradili ono sto su uradili...a koliko je "stenova" za koje nikad necemo saznati ne smem ni da zamislim. sram vas bilo da branite ovakav postupak!


MBS

@ Sram vas bilo... prenesite tim divnim veterinarima (ako zapravo ne pisete u svoje ime) da je ubijanje i zlostavljanje životinja krivično delo koje je u krivično pravo R.Srbije uvedeno još 2006. godine, svaki veterinar dosad je imao dovoljno vremena da to nauči. Preporučujemo veterinarima da prouče Krivični zakonik (2006), Zakon o veterinarstvu (2005), Zakon o dobrobiti životinja (2009) i prateće pravilnike, kako bi naučili zakonski okvir u kojem treba da obavljaju svoje aktivnosti!


@Еутаназија хуманија од азила

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Ukoliko veterinari žele da se oglase sa svojom pričom, neka nas kontaktiraju na email office@novisad.com.

Redakcija


Еутаназија хуманија од азила

, *.mediaworks.rs

Ја нисам ветеринар! Имам три мачке и два пса и редовно их лечим у вет.амбуланти Футошки пут 13, па сам прилично упозната са људима и условима у тој установи.
Заиста није у реду да вршите дискриминацију необјављивањем коментара?


@Еутаназија хуманија од азила

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Svi vaši komentari su objavljeni. Nismo rekli da ste veterinar, nego da prenesete veterinarima da se oglase sa svojom stranom priče.


Sram vas bilo...

, *.dynamic.isp.telekom.rs

@MBS @Redakcija
Naravno da ne pisem u svoje ime. Nego sam prilicno ubedjena da, ukoliko je i napravljen propust, ne "lincujete" prave ljude. Procitajte gore komentare, to da je eutanazija humanija od azila, potpisao bi svaki iole normalan covek koji bi video one (ne)uslove. Ti veterinari su odgovorni i savesni ljudi kojima se svaki dan preti otkazom bas zato sto svoj posao rade onako kako treba i bas zato sto ih politika i stranacke veze u ovoj zemlji ne zanimaju. I iz istih razloga se nece obratiti redakciji, bar ja tako mislim, nego ce dici ruke od borbe sa vetrenjacama i otici. Oni imaju gde, jer su mladi i STRUCNI. A onda, kako je vec neko napisao, nek' je Bog u pomoci jadnim zivotinjama koje tamo odu... Jer, ako ljudi na ciji linc pozivate odu, tek tada cete mozda shvatiti sta ste uradili. Nije Vam sumnjivo da jedan direktor koji snosi odgovornost tek tako "okrivi" svog zaposlenog, umesto da BAR prvo proveri sta se stvarno desilo...
Zao mi je Stena, ali sam prilicno sigurna da veterinarski kadar koji tamo radi zna da razlikuje agresivnog od uplasenog psa.
Da su ga vratili na ulicu i da je makar ogrebao nekog, isti vi branioci biste opet pozivali na linc i to, gle' cuda, bas njih.
Zelim samo da kazem da ne sudite o necemu sto ne znate, a tooliko stvari u ovoj zemlji bi trebalo "ispravljati" i toliko peticija potpisivati...bojim ste da ste potpuno pogresnu pokrenuli.


Za @Sram vas bilo..

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Idemo redom.. Štitite veterinare, a oni su upravo odbijali da daju informacije vec sutradan nakon nestanka. Sten je ubijen istog dana ili dan nakon hvatanja - kako su tako brzo zaključili da je agresivan? Nisu obavestili staratelje. Znali su da je ubijanje životinja kažnjivo.
Nema se šta dalje reći, i oni snose odgovornost koliko i direktor.


Redakcija

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Zbog zloupotreba, svi novi komentari neće biti objavljeni. Hvala.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
10°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1002.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?