Planinarska akcija "Kroz trnje do Neradina"

18:08:00 27.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Planinarsko društvo "Naftaš" u subotu 29. avgusta organizuje jednodnevnu planinarsku akciju "Kroz trnje do Neradina (Per aspera ad ...)", sa rutom Paragovo-Pivarov potok-TV toranj-Vučin vlak-Grabovac-Neradin-Orlovac-Grgeteg-Ignjatov hrast-Astal-Glavica-Rovalja- Paragovo.

Planinarska akcija "Kroz trnje do Neradina"Polazak je u 6.55 sati, redovnom autobuskom linijom broj 72 za Paragovo. Autobus kreće sa stajališta kod železničke stanice u Novom Sadu i staje na svim stajalištima na Bulevaru oslobođenja. Povratak je autobusom iz Paragova u 16.25 ili 16.55.

U PD "Naftaš" kažu da je staza zahtevna.

- Na akciju mogu ići planinari koji redovno planinare, imaju dovoljnu kondiciju da savladaju planiranu stazu planiranim tempom i sposobni su da se samostalno i bezbedno kreću po strmom i klizavom terenu. Preporučuje se upotreba štapova jer su na nekim delovima staze neophodni, a neophodne su i kvalitetne planinarske cipele - kažu u "Naftašu".

Oni dodaju da je deo staze teže prohodan i čine ga šiblje, koprive i kupine.

- Staza je veoma lepa ako ste spremni za izazove. Obavezno poneti kapu ili šeširić zbog zaštite od sunca. Staza je dužine 28 kilometara sa 1100 metara uspona i isto toliko silaska. Potrebno je poneti dovoljno vode, hranu i prigodnu odeću. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije - kažu u ovom planinarskom društvu.

Vodič će biti Milan Marković, od koga se mogu dobiti i bliže informacije o akciji putem telefona 064/842-3054.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.4 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?