Počela kontrola ribolovaca u Novom Sadu

17:03:00 03.03.2024, Komentara: 0

Novi Sad - Ribočuvarska služba JVP „Vode Vojvodine“ započela je intenzivne i neprekidne kontrole rekreativnih ribolovaca na teritoriji Novog Sada i drugih ribarskih područja pod ingerencijom tog preduzeća. Ova akcija je preduzeta pred početak lovostaja na autohtonu riblju vrstu - smuđa.

Počela kontrola ribolovaca u Novom Sadu


Akcenat je na kontroli ulova ribolovaca i poštovanju pravila rekreativnog ribolova, a sve u cilju zaštite i unapređenja postojećeg ribljeg fonda.

Počela kontrola ribolovaca u Novom Sadu


Primenom savremenih sredstava osmatranja, poput drona, kao i nadzora ribolovnih voda preko Monitoring centra, ribočuvari „Voda Vojvodine“ uspevaju efikasno i blagovremeno da osujete svaki vid nezakonitog ribolova.

- Ovakvim kontrolama, u saradnji sa svim istinskim rekreativnim i sportskim ribolovcima, nastojimo u što većoj meri da utičemo na svest svih ribolovaca o značaju zaštite ribljih vrsta koje se mreste u periodu lovostaja – kažu u Vodama Vojvodine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 1012.8 mb
Vetar: 3 m/s, E
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?