Počela turistička sezona rečnih kruzera

13:03:00 22.03.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Počela je sezona rečnih kruzera u Novom Sadu, a prvi putnički brod pristao je u sredu uz zvuke tamburaške muzike, svečano posluženje i fruškogorska vina.

Počela turistička sezona rečnih kruzera

Brod sa 120 putnika, uglavnom iz SAD i Kanade, zadržao se u našem gradu samo jedan dan, a turisti su posetili Petrovaradinsku tvrđavu i staro jezgro Novog Sada.

Prema rečima Ivane Mihailović iz Prvog parobrodskog društva, sve više ima putnika iz Amerike, Engleske, Australije, Novog Zelanda... Ove godine se otvara i kinesko tržište, tako da se znatno menja struktura putnika. Ranije su to bili turisti iz Nemačke, Austrije, Švajcarske.

Počela turistička sezona rečnih kruzera


Direktor TONS-a Branislav Knežević kaže da su prošle godine u Novi Sad pristala 373 broda sa oko 48.000 putnika.

- Oni u Novom Sadu na raspolaganju imaju nekoliko tura - obilazak starog gradskog jezgra, Petrovaradinska tvrđava, biciklistička tura. Njih takođe jako privlači tura po Sremskim Karlovcima, fruškogorski manastiri, pa i pešačke rute. Gastronomija je takođe bitan faktor, salaši i radionice pripreme hrane - rekao je Knežević.



Foto: printscreen RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
24°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1010.8 mb
Vetar: 6 m/s, SE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?