Počelo ozelenjavanje dela Limana

16:02:00 01.02.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Gradsko zelenilo počelo je sadnju 114 stabala na Limanu 4, a u Limanskom parku radnici ovog preduzeća zasadiće 205 novih stabala drveća. Samo danas i sutra (petak) u parku će biti posađeno 31 novo drvo.

Počelo ozelenjavanje dela Limana


- Danas je posađeno 16 sadnica: tri zelkove, tri sofore, jedna parocija, devet hrastova. Sutra se nastavlja sadnja sa još 15 stabala i to dva javora, tri likvidambra, tri zelkove, sedam hrastova. A u novembru i decembru, sa volonterima i predstavnicima društveno-odgovornih kompanija posađeno je 174 sadnica više vrsta drveća – saopšteno je iz „Gradskog zelenila“.

Pre dva dana nastavljena je sadnja novog drveća na Limanu. Ovih dana u bloku Narodnog fronta - Šekspirova - Bulevar Stefana Despota - Balzakova ulica biće posađeno 15 platana, šest crvenolisnih šljiva, jedna breza, devet koprivića, četiri leske, dva hrasta, pet kerleuteria, dva liriodendrona, jedna smrča, 13 borova, pet sofora, sedam lipa, dva kuglasta jasena, 13 piramidalnih jasena, četiri bagrema, pet divljih trešanja i 20 sadnica graba.

Počelo ozelenjavanje dela Limana


Drveće se sadi u okviru projekta „Sanacija zelenila na teritoriji grada Novog Sada“ koji finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Dodaju da se sadnja drveća nastavlja tokom februara i marta u svim delovima grada. Iz Gradskog zelenila napominju da se prilikom sadnje drveća u svakoj sadnoj jami koristi kompost koji je proizveden u kompostilištu Gradskog zelenila.

Počelo ozelenjavanje dela Limana


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 68%
Pritisak: 1010.6 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?