Policija na Tvrđavi traga za narkoticima i bombama

15:07:00 04.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Počeli su takozvani kontradiverzioni pregledi Petrovaradinske tvrđave uoči predstojećeg festivala Egzit. Uz upotrebu službenih pasa pregleda se teren kako bi eventualno otkrili štekovi narkotika ili eksplozivi.

Pored toga, kao i svake godine, na prilazima Tvrđavi, ali i unutar nje, veliki broj policajaca u uniformi i civilu brinuće se o bezbednosti posetilaca. Pomagaće im redarska služba, a pretres gostiju obavljače isključivo policajci.

Policija na Tvrđavi traga za narkoticima i bombama

Zoran Kuzmanov, zamenik rukovodioca festivalskog obezbeđenja PUNS, kaže da je policija preduzela sve mere da sve prođe bezbedno. Pored oružja i ilegalnih supstanci, policija na ulazu neće dozvoljavati unošenje predmeta koji mogu biti iskorišćeni za napad, pa apeluju posetiteljkama da iz torbe izbace makazice, turpije, pincete. Kada je reč o lekovima, njihovo unošenje je dozvoljeno, ali samo uz lekarski nalaz koji potvrđuje da se lek mora uzeti u određeno vreme.


- Svi koji pokušaju da unesu narkotike biće procesuirani. Ako neko ima određenu količinu marihuane, jedan ili dva džointa, biće procesuiran kod nadležnog suda, uz odgovarajuću kaznu u skraćenom postupku - rekao je Kuzmanov, za "Novosadsku televizuju".

"Kurir" je pre nekoliko dana pisao da bi veliki skupovi poput Guče i Egzita mogli biti meta ISIS-a.

- Poseban rizik od mogućih terorističkih napada su veliki javni skupovi, poput muzičkih festivala Egzit i Guča, zatim razni vašari i slične manifestacije na kojima su okuplja veći broj građana. Opasnost postoji u velikim gradovima Beogradu, Novom Sadu, Nišu... Srbija mora biti na oprezu jer teroristi Islamske države (ISIS), već udaraju na Evropu, a prema našim saznanjima, ni našu državu to neće zaobići - rekao je izvor "Kurira".

Ipak, u Policijskoj upravi Novi Sad kažu da policajaca ima dovoljno i da će tokom Egzita biti raspoređeni po celom gradu, pa građani nemaju razloga za strah.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 1000.2 mb
Vetar: 1 m/s, NNW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?