Prekrečen grafit mržnje na ulazu zgrade u kojoj živi Dinko Gruhonjić

20:03:00 22.03.2024, Komentara: 0

Novi Sad - Preteći grafit na ulazu zgrade u kojoj živi programski direktor Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Dinko Gruhonjić prekrečen je danas u akciji koju je organizovalo NDNV. Akciji se priključio veći broj građana.

Prekrečen grafit mržnje na ulazu zgrade u kojoj živi Dinko Gruhonjić


Neposredno pre akcije pojavila su se četiri mladića koji su u jednom momentu šutirali opremu za krečenje, javlja reporterka N1. Njih je policija legitimisala i udaljila od skupa.

- Ja ne znam ko su te osobe, niti me zanima, s obzirom da su pokušavali prvo da sačuvaju ovo zlodelo koje je naškrabano na našoj zgradi. Ja mislim da je među njima autor grafita i da će policija uzeti to u obzir. Zašto bi neko imao razlog da štiti ovo ukoliko nije sam napisao - rekao je za N1 Gruhonjić.

Nešto kasnije, dok su građani stajali ispred ulaza, jedan čovek im je prišao i počeo da se raspravlja sa okupljenima, govoreći im da su „ustaše“. Policajci su i njega legitimisali i udaljili od učesnika akcije.

Prekrečen grafit mržnje na ulazu zgrade u kojoj živi Dinko Gruhonjić


Dinko Gruhonjić je rekao da je sinoć javno objavljan njegov broj telefona.

- Od tada ne prestaju da stižu pozivi na telefon, poruke, mejlovi. To je ono klasično proganjanje, kampanja proganjanja, sa konačnim ciljem da me proteraju iz Srbije u boljem scenariju, u lošijem scenariju da me proteraju sa planete Zemlje - naveo je on, a prenosi 021.rs.

Kako ističe, u njegovom decenijskom iskustvu sa proganjanjima, ovo je najgori slučaj do sada.

- Moguće je da je ovo vrsta pokazne vežbe, ali ono što želim da naglasim jeste da je ovo hajka koja se diriguje iz samog vrha države, sa Andrićevog venca. Ja sam to rekao i tužilaštvu juče kada su me pitali da li imam indicije ko bi mogao da bude počinilac ili inicijator. Rekao sam da je to visoki predstavnik SNS Milenko Jovanov koji me je prozivao u Skupštini Srbije poredeći me sa ustaškim koljačem i pozvao na moj odstrel - naveo je Gruhonjić.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine navelo je da akcijom želi da poruči da ne pristaje na „normalizaciju nenormalnog“ i da će nastaviti da štiti interes javnosti, čak i ako u toj borbi budu usamljeni i marginalizovani.


Izvor: NoviSad.com, N1, 021.rs

foto: NDNV/X


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
20°
Vlažnost: 56%
Pritisak: 1007.4 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?