Prvi Urbani buvljak u subotu na Temerinskoj pijaci

21:05:00 09.05.2024, Komentara: 1

Novi Sad – Novosađani će u subotu imati priliku da posete prvi Urbani buvljak na otvorenom prostoru.

Prvi Urbani buvljak u subotu na Temerinskoj pijaci

Urbani buvljak biće održan na Temerinskoj pijaci od 11 do 17 časova.

- Ova manifestacija donosi novi koncept buvljaka, stavljajući težište na održivost, ponovnu upotrebu stvari i prostora. Tema je „Garage sale“, a osnovna ideja je da motivišemo sugrađane da naprave prolećno spremanje i odvoje sve one stvari koje godinama ne upotrebljavaju, a smatraju da mogu biti korisne nekom drugom - navode organizatori Udruženje građana „Kulkultura“.

Cilj je da se normalizuje prodaja i kupovina polovnih stvari, pokazujući da se kroz održiv pristup može produžiti životni vek predmeta i doprineti zaštiti životne sredine. Taskođe, ova manifestacija ima za cilj da revitalizuje prostor Temerinske pijace i da pokaže da se kroz inovativne ideje može oživeti i produžiti životni vek gradskih delova koji su imali značajnu ulogu u istoriji grada.

Urbani buvljak će okupiti preko 50 izlagača i pored prodajnog dela, posetioci će imati priliku da uživaju u raznovrsnoj gastronomskoj ponudi, a ulaz je besplatan.

Za posebnu atmosferu laganog subotnjeg popodneva pobrinuće se novosadski bend Gerecki. Reč je o alt-rok bendu čija je muzika prožeta brojnim bojama iz prošlosti, mahom iz 70-ih godina, elementima soula, džeza i kamernog popa, isporučenih na savremen način.


Foto: JKP Tržnica


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Bojana

, *.uns.ac.rs

Možete i negde navesti kad je nastup benda Gerecki? U koliko sati?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 69%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pon 17° - 27° Mogući pljuskovi
Uto 17° - 27° Poslepodnevni pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?