Rasadnik "Zelenila" premešta se kod Najlon pijace

09:11:00 30.11.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Rasadnik "Gradskog zelenila" na Futoškom putu, do kraja naredne godine trebalo bi da se izmesti prekoputa Najlon pijace. O tome se ovih dana razgovara sa ZIG-om i JP "Urbanizam", a konačnu odluku doneće Skupština grada.

Rasadnik "Zelenila" premešta se kod Najlon pijace

Aleksandar Bogdanović, direktor "Zelenila", kazao je da je zemlja u sadašnjem rasadniku već istrošena.

- Iz nje je izvučeno sve što treba za isrhanjivanje biljaka pa je i zbog toga "Zelenilu" potrebno novo mesto. Tu bi sve bilo na jednom mestu - mehanizacija, vozni park, radionica, administracija, a to znači i lakše, jednostavnije i jeftinije poslovanje. Uz to, napravili bi i park za stanovnike Klise, odnosno bila bi to na neki način i botanička bašta, što bi bilo od koristi deci, da se upoznaju s biljkama – kazao je Bogdanović.

Parcelu površine 12 hektra, gde se rasadnik trenutno nalazi, Grad će ponuditi investitorima, kako je i predviđeno strategijom održivog razvoja grada od 2016. do 2020. godine, o kojoj je javna rasprava u toku. Investicija bi koštala između 60 i 70 milona dinara, što bi platio Grad Novi Sad.

Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 75%
Pritisak: 1005.8 mb
Vetar: 4 m/s, NNE
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?