Sutra počinje Dan blizanaca u Novom Sadu

20:06:00 24.06.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Dan blizanaca u organizaciji Centra za Bihejvioralnu genetiku Filozofskog fakulteta i Univerziteta u Novom Sadu biće održan sutra i u subotu u Novom Sadu.

Sutra počinje Dan blizanaca u Novom Sadu

Foto: Filozofski fakultet Novi Sad


Sutra u 11 časova počeće onlajn događaj u okviru kojeg će istraživači, studenti i naučnici-volonteri predstaviti najnovije rezultate i zanimljivosti iz oblasti bihejvioralne genetike. Agendu događaja kao i pristup Zoom platformi možete pronaći OVDE

U subotu, takođe od 11 časova, biće organizovana manifestacija za blizance u zgradi Rektorata, uz poštovanje epidemioloških mera.

Roditelji će imati priliku da poslušaju predavanje „Kako da pomognete svojim blizancima da budu jedinstvene osobe?“, dok če za najmlađe blizanačke parove će biti organizovana dečija predstava sa radionicom „Bilo dvaput u jednom kraljevstvu“ i kreativni kutak za zabavu koji će voditi studenti psihologije.

Centar za bihejvioralnu genetiku (CBG) trenutno predstavlja jedini centar u Srbiji koji se bavi naučno-istraživačkim radom u oblasti bihejvioralne genetike. Osnovan je 2013. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, a cilj osnivanja je sprovođenje blizanačke studije, odnosno, istraživanja na parovima blizanaca (jednojajčanim i dvojajčanim), kako bi se došlo do jasnijih saznanja o efektima sredinskih (porodica, način života, ishrana, itd.) i genetskih faktora (DNK), kao i njihove interakcije, na razvoj i formiranje osobina ličnosti, inteligencije i drugih psiholoških i fizioloških karakteristika.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
22°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1001.4 mb
Vetar: 5 m/s, ESE
Uto 17° - 27° Poslepodnevni pljuskovi
Sre 16° - 26° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?