Treći napad na lekarku Doma zdravlja „Novi Sad“

17:03:00 26.03.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Doktorku novosadskog Doma zdravlja Sanju Ilić napao je S. M. na radnom mestu u ambulanti internog odeljenja na Novom naselju. Inače, ovo je treći napad na medicinsko osoblje Doma zdravlja „Novi Sad“ u poslednjih mesec dana.

Treći napad na lekarku Doma zdravlja „Novi Sad“


Kako su saopštili iz Doma zdravlja, napad na dr Ilić se dogodio u petak 22. marta oko 8.15 časova, a ističu da je S.M. od ranije poznat kao vinovnik nereda i napada na zaposlene ove zdravstvene ustanove.

- S.M. je trebalo da zakaže prijem za sina, koji nije bio sa njim, i kojem je trebala predoperativna priprema i mišljenje lekara specijaliste. Insistirao je da mu se zakaže odmah u ponedeljak te je odbio da kaže lične podatke i pokaže prethodno dobijenu medicinsku dokumentaciju i nalaze lekara. Nakon što mu je objašnjena procedura koja podrazumeva da kod sebe ima, i da na uvid, svu dokumentaciju, počeo je da viče, udara rukom po stolu, psuje, vređa i odguruje našu doktorku – saopštili su iz Doma zdravlja.

Dodaju da su pacijenti, koji su bili u čekaonici, pokušali da odbrane doktorku, budući da je napadač još dok je čekao na prijem kod doktorke najavljivao da će se obračunati sa medicinskim osobljem.

- Pritrčali su i lekari iz drugih ambulanti specijalističkog odeljenja i pokušali da ga umire, što je on odbijao. Tek kada je stigla policija S.M. se smirio. Napadač je od ranije poznat kao izazivač incidenata i kao takav je prijavljivan, posebno od strane njegovog izabranog lekara – navode u Domu zdravlja.

Kako ističu, svi napadi na medicinsko osoblje o kojem su obaveštavali javnosti još jednom su ukazali na potrebu da se medicinskom osoblju da status službenog lica, jer se samo tako dugoročno može rešiti, i prevenirati, novi napadi.

Podsetimo, doktorku Nadu Šarčević, specijalistu opšte medicine u ambulanti u Zmaj Ognjena Vuka, 28. februara napala je na radnom mestu pacijentkinja drugog lekara u potrazi za uputom. Nekoliko dana kasnije, tačnije 4. marta, u istoj ambulanti napadnuta je i dr Milena Golubski, psihijatar.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
12°
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1009.4 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?