U toku radovi na održavanju Mosta slobode

17:09:00 14.09.2021, Komentara: 0

Novi Sad – U toku je druga faza radova na održavanju Mosta slobode, zbog čega gradske vlasti mole vozače da budu oprezni i da obrate pažnju na signalizaciju u tunelu.

U toku radovi na održavanju Mosta slobode


Trenutno radnici popravljaju obostrane pešačke staze sa kameničke strane mosta, na delu od spiralne silazne rampe do tunela. Na ovoj deonici, dugoj oko 123 metra, postojeće devastirane pešačke staze se ruše i izrađuju se nove. Planirano je da svi predviđeni radovi budu završeni do kraja godine, čime će znatno biti poboljšani uslovi za bezbedno i nesmetano odvijanje pešačkog saobraćaja na Mostu slobode.

U toku radovi na održavanju Mosta slobode


U okviru ove faze, do sada je popravljena pešačka ograda sa uzvodne strane mosta i dela razdelne ploče iznad stuba 10, a nastavljeni su i radovi na antikorozivnoj zaštiti unutrašnjeg dela nosećeg sanduka mosta. Vrednost ove faze radova je 49,9 miliona dinara.

U protekle dve godine obavljeni su radovi na delu mosta sa novosadske strane, odnosno na deonici iznad Keja i kupališta Štrand, pri čemu su rehabilitovane obostrane pešačke staze, saniran je stub uz šetalište, urađena je unutrašnja antikorozivna zaštita, očišćen je sanduk mosta, popravljen je deo pešačke ograde i zamenjena je odbojna ograda na kolovozu. Za ove radove izdvojeno je 68 miliona dinara.

U toku radovi na održavanju Mosta slobode


Most slobode, jedan od simbola Grada Novog Sada, datira još iz 1981. godine, a rekonstruisan je 2005. godine, nakon što je srušen u bombardovanju.

foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1002.1 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Ned 15° - 27° Mogući pljuskovi
Pon 16° - 26° Poslepodnevni pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?