Uklonjen teren za mini golf kod Štranda

19:03:00 19.03.2024, Komentara: 0

Novi Sad - Radnici nepoznatog preduzeća, u kamionu kragujevačkih registarskih tablica, uklonili su danas teren za mini golf kod Štranda, javio je 021.rs.

Uklonjen teren za mini golf kod Štranda


Teren za mini golf, koji se nije koristio, godinama se nalazio na zelenoj površini, koju građani žele da sačuvaju. Na ovoj lokaciji planira se izgradnja crkve posvećene stradalima u južnoj Bačkoj tokom Drugog svetskog rata.

Radnici su novinarima portala 021.rs rekli da su dobili zadatak da uklone stari sportski teren kako bi se tu sagradilo novo igralište ili teren, ali nisu znali kada će to biti učinjeno. Njima su prilazili i građani ovog dela Limana, pitavši da li se već počelo sa izgradnjom crkve, ali ovi radnici nisu znali šta da im odgovore.

Podsetimo, nedavno je na gradskoj skupštini doneta odluka da se na zelenoj površini, u blizini Štranda, izgradi crkva i uredi ostatak površine. Takvu odluku su obrazložili potrebom za verskim objektima, dok bi se izgradnjom povećala površina „zelenih oaza“. Građani ovog dela grada su se pobunili, kao i više političkih i građanskih organizacija. Organizovani su protesti i zborovi građana, a gradskim vlastima je poslata i zvanična odluka građana da oni insistiraju da se na toj livadi ne gradi nikakav objekat i da ona bude parkić sa igralištem.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1010.5 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?