Vadilicom za drveće premeštena tri kavkaska bresta

13:04:00 13.04.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Uz pomoć kamionca vadilice, radnici JKP „Gradsko zelenilo“ presadili su tri stabla kavkaskog bresta u Pančevačkoj ulici koja se nalaze na budućoj trasi toplovoda.

Vadilicom za drveće premeštena tri kavkaska bresta


Stabla su premeštana unutar stambenog bloka u Pančevačkoj ulici i biće sačuvana od uklanjanja.

- Mašina od novembra prošle godine neprestano radi na presađivanju velikih stabala širom grada. Do sada je presađeno više od 120 sadnica na više lokacija u gradu. Osim što omogućava očuvanje velikog drveća, vadilica pomaže da se ono lakše primi, jer se drvo vadi zajedno sa zemljom u kojoj je odrastalo i presađuje se u rupu idealnih dimenzija, koju takođe pravi mašina za presađivanje. Zahvaljujući tome, moguće je izvršiti presadnju u bilo koje doba godine. Mašina nam pomaže da sačuvamo drveće i omogućimo da grad ostane prijatan za život, a da se u isto vreme nesmetano realizuju izuzetno važni infrastrukturni projekti, koji su neophodni za dalji razvoj - kaže pomoćnik direktor za projektovanje, podizanje, održavanje i proizvodnju zelenila Danijela Andrić.



Foto: Gradsko zelenilo


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
23°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1012.8 mb
Vetar: 10 m/s, ESE
Sre 13° - 25° Jak vetar
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?