Vandali uništili novo autobusko stajalište

17:11:00 30.11.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Vandali su, odmah po postavljanju, razbili novopostavljenu nadstrešnicu na autobuskom stajalištu na Bulevaru Evrope. Nažalost ovo nije usamljen slučaj jer se svakodnevno lome delovi stajališta, cepaju redovi vožnje, pa i odnose cele nadstrešnice.

Vandali uništili novo autobusko stajalište

U Gradskom-saobraćajnom preduzeću kažu da se time obezvređuju napori da se javni prevoz učini kvalitetnijim i naglašavaju da se vandalizmom uništava imovina svih Novosađana.

Vandali uništili novo autobusko stajalište

Oni su podsetili da je opremanje autobuskih stajališta novim nadstrešnicama i pratećom opremom počelo nedavno zbog proširenja mreže linija i potreba putnika. Nove autobuske nadstrešnice se postavljaju na 20 lokacija u gradu. Duge su šest, široke dva metra, a urađene su od „Leksan“ višezidnih ploča, otpornih na udar i starenje.

"Ploče su veoma male težine i poseduju zaštitni sloj protiv UV zračenja. Sama konstrukcija autobuskog stajališta je napravljena od pocinkovanog i plastificiranog metala i samim tim je otporna na spoljne uticaje i koroziju. Osvetljenje na city light-u postignuto je led rasvetom, a staklene površine su od kaljenog stakla debljine šest milimetara", kažu u GSP-u.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 75%
Pritisak: 1005.8 mb
Vetar: 4 m/s, NNE
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?