Vatromet i baklje kao podrška vlasti, reagovala policija po prijavi građana

08:05:00 01.05.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Petnaestak mladića koji su na krovovima zgrada u novosadskom Bulevaru cara Lazara od broja 41 do 43 napravili bakljadu i vatromet u znak „spontane“ podrške Vladi Srbije, policija je legitimisala i pustila ih jer oni, kako je rečeno novinarima, imaju dozvole za kretanje posle početka policijskog sata.

Vatromet i baklje kao podrška vlasti, reagovala policija po prijavi građana


Ove mladiće su policiji prijavili stanari te zgrade uz konstataciju da oni nisu njihove komšije.

Ispred zgrade se u jednom trenutku pojavila upravnica koja je pozvala policajce da provere ko su ti mladići, javio je poral Autonomija. Policija je došla sa tri automobila i maricom sa pripadnicima interventne jedinice.

Iz zgrade je potom petnaestak mladića sa maskama preko lica slobodno išetalo iz zgrade, jer ih je policija legitimisala i rekla okupljenim novinarima da svi imaju uredne dozvole za kretanje nakon 18 sati. Jedan od njih se svađao i sa novinarima i sa policajcima.

Policajci su, takođe, rekli da oni nisu nadležni za uznemiravanje stanara i da je to posao komunalne milicije.

Stanari zgrada tvrde da su mladići oko 17.45 došli belim kombijem i uneli u zgradu miksetu, zvučnike i tonsku opremu sa koje su puštali snimljenu parolu „Hej, hej, Đilase, vrati pare, lopove“.

Slična bakljada odigrala se i na krovu poslovne zgrade na Bulevaru oslobođenja preko puta bivšeg Pokrajinskog SUP-a, javila je Autonomija. Građani su javili i da su videli dva mladića u crnim trenerkama sa kapuljačama na glavi na krovu zgrade pored Osnovne škole „Jovan Popović“ kako su najpre ispalili vatromet, a onda izapalili baklje.

Inače, danas su građani Novog Sada, posle aplauza lekarima, ponovo u 20.05 u većem delu grada lupali u šerpe i duvali u pištaljke nezadovoljni što su još uvek na snazi represivne mere zbog pandemije koronavirusa.


Izvor: Autonomija, N1


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1004.7 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Ned 12° - 27° Malo i umereno oblačno
Pon 13° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?