"1 od 5 miliona" zahteva hitan sastanak sa rukovodstvom RTV

13:03:00 20.03.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Učesnici Građanskog protesta "1 od 5 miliona" u Novom Sadu zatražili su prijem kod rukovodstva "Radio-televizija Vojvodine" kako bi tom javnom medijskom servisu predali zahteve građana koji protestuju na ulicama gradova širom Vojvodine.

"1 od 5 miliona" zahteva hitan sastanak sa rukovodstvom RTV

Hitan sastanak sa čelnicima RTV-a zatražen je pisanim putem i tokom jutra je predat na Pisarnici te javne medijske ustanove. Zahtevi građana se odnose na izveštavanje pokrajinskog javnog medijskog servisa o protestima koji već nekoliko meseci traju kako u Vojvodini tako i u drugim delovima Srbije.

Učesnici protesta "1 od 5 miliona" podsećaju na obavezu javnog medijskog servisa da građane informiše "istinito, nepristrasno, potpuno i blagovremeno", kao što je i predviđeno Zakonom o javnim servisima.

Oni navode da je "Saopštenje kolegijuma generalnog direktora RTV-a", u kojem je, između ostalog, sadašnji program Radio-televizije Srbije označen kao "uzor profesionalnog medijskog stvaralaštva", pokazalo da rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine uopšte ne razume svoje zakonske obaveze.

"Takođe, ćutanje o skandaloznom istupu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, u kojem je pozvao pristalice režima da se fizički obračunaju sa građanima koji protestuju, potvrdilo je da RTV danas radi u skladu sa interesima aktuelne vlasti, ali ne i interesima građana koji su bili i ostali jedini pravi vlasnici javnog medijskog servisa", saopšteno je iz Inicijative "1 od 5 miliona" u Novom Sadu.

Novi protest građana zakazan je za petak, 22. marta u 18 sati, a građanima će se obratiti novosadski glumac Milorad Kapor i novinar Srđan Škoro.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 2 m/s, NNE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?