17 godina od početka bombardovanja

12:03:00 24.03.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Danas se navršava 17 godina od početka NATO bombardovanja na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Prve bombe na Novi Sad pale su 24. marta 1999. godine malo pre 20 sati.

Prvo je bombardovana policijska stanica na Klisi, a potom kasarna "Jugovićevo".

17 godina od početka bombardovanja

Varadinski most je srušen 1. aprila, kada je poginuo Oleg Nasov (29), Most slobode srušen je dva dana kasnije, dok je Žeželjev most više puta gađan, a pao je 21. aprila. Tokom 78 dana bombardovanja srušena je zgrada Radio-televizije Vojvodine, a oštećene su i brojni stambeni i poslovni objekti, zgrada Izvršnog veća, Rafinerija...

Još jedna žrtva bombardovanja bio je Milan Bajić (37) iz Šangaja, koji je na samom kraju rata poginuo na kućnom pragu. Tokom bombardovanja povređeno je više desetina građana.

Podsetimo se kako je to izgledalo:


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Željko Puškar

, *.adsl.net.t-com.hr

Supruga i ja vratili se 1998.u Hrvatsku,kćeri na školovanju u Novom Sadu.Gledamo TV Dnevnik i reporter javlja iz Aviana da su prvi avioni poletjeli da bombardiraju SRJ.Zvoni telefon,javljaju se kćeri iz NS i govore da se čuju sirene...poslije toga puca veza..teška i duga noć.Naredne mjesece proveli smo u Istri,svaku noć prelijeću avioni i ispaljuju "mamce"protiv raketa.Vrijeme kao da stoji,nekoliko dana po završetku bombardovanja stižem u Novi Sad i uživo gledam ruševine mostova na Dunavu,stotinama kilometara udaljeni od ratišta.Obijesni zapad pokazao sili na običnim ljudima.Njima je to svojstveno.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?