200.000 posetilaca, 1.000 izvođača i 40 bina za četiri dana Exita

16:07:00 11.07.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Nakon četiri dana i noći završen je Exit festival, kroz čije je kapije od 7. do 10. jula prošlo više od 200.000 posetilaca koji su došli iz preko 100 zemalja sveta, saopštili su organizatori festivala. Na više od 40 bina i zona izašlo je preko 1.000 izvođača.

200.000 posetilaca, 1.000 izvođača i 40 bina za četiri dana Exita


foto: Exit / Benny Gashi

- Exit je produkciono i žanrovski napravio nekoliko koraka napred, što se jasno videlo na najvećim festivalskim binama i zonama. Neverovatni utisci koje su glavne zvezde, kao što su Iggy Azalea, Sepultura, Boris Brejcha i ARTBAT podelile sa fanovima, ali i činjenica da je Exit po prvi put imao domaćeg headlinera, Anu Đurić Konstraktu, potvrdili su da su prethodna četiri dana jula donela jedno od najupečatljivijih izdanja u Exitovoj istoriji - kaže se u saopštenju.


Sakupljeno 50 tona smeća

Od početka Exita do odlaska poslednjih posetilaca sa Petrovaradinske tvrđave, radnici „Čistoće“ sakupili su i otpremili kamionima više od 50 tona smeća na Gradsku deponiju. Limenke, karton, staklena ambalaža, PET ambalaža i drugi otpad sa odnet je na Gradsku deponiju gde je, nakon razvrstavanja na trakama i baliranja, poslat u reciklažne centre na dalju separaciju i preradu.

Na više lokacija na Tvrđavi drugi put su, u saradnji sa Exit fondacijom, postaljeni kontejneri za odlaganje plastičnih čaša i flaša, koji su se pokazali kao dobro rešenje. Sva četiri festivalska dana ovi kontejeneri su bili prepuni plastične ambalaže.

Za potrebe održavanja čistoće pre, u toku i posle Exita, samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, u podgrađu i na keju, aktivno je radilo 100 radnika „Čistoće“, dok je neposredno ili posredno, u kompletnu organizaciju posla bilo uključeno oko 150 zaposlenih.

U narednim danima sledi vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje, nakon što se razmontiraju i otpreme elementi svih bina sa Tvrđave.


Hitna pomoć najmanje intervencija imala poslednje večeri

Poslednje večeri Exit festivala ekipe Hitne pomoći su imale 36 intervencija na Petrovaradinskoj tvrđavi. Na licu mesta je zbrinuto 34 pacijenata, dok su dvoje morali da budu prebačeni u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.

Podsetimo da je Hitna pomoć prethodnih večeri imala u proseku preko 50 intervencija.

Poslednjeg dana festivala pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplenili su različite vrste narkotika od ukupno 25 lica, od kojih je 10 lišeno slobode. Kod privedenih je pronađena manja količina marihuane, kokaina, „ekstazija“ i druge psihoaktivne supstance. Protiv svih osumnjičenih biće podnete krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Prvog dana festivala policija je saopštila da je oduzela šest kilograma narkotika, a za ostala tri dana nije saopšteno koliko je oduzeto.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
19°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?