200.000 posetilaca za četiri dana festivala, Čistoća sakupila 50 tona smeća

17:07:00 08.07.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Danas je završeno 19. po redu, i po mišljenju publike i brojnih izvođača, do sada možda i najbolje izdanje EXIT festivala, saopštio je EXIT.


200.000 posetilaca za četiri dana festivala, Čistoća sakupila 50 tona smeća

foto: Exit Festival

Uoči iduće godine, kada EXIT slavi 20. rođendan, jedan od vodećih svetskih festivala dostigao je svoj istorijski maksimum po brojnim parametrima, dodaje se u saopštenju. Rekord posete bio je oboren već prve noći kada je kroz kapije na Petrovaradinskoj tvrđavi prošlo 56.000 od ukupno oko 200.000 posetilaca koji su se rasporedili na 40 bina i zona od 4. jula uveče do 8. jula ujutro.

- Nikad duža lista hedlajnera učinila je da ove godine publika uživa na svim binama, a program na glavnoj bini je svakako najviše obeležio istorijski koncert jednog od najvećih svetskih bendova - The Cure, koji je naša publika čekala čak četiri decenije - navodi se u saopštenju.


200.000 posetilaca za četiri dana festivala, Čistoća sakupila 50 tona smeća

foto: Exit Festival

Radnici „Čistoće“ su za vreme Exit festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi sakupili su i kamionima na gradsku deponiju otpremili oko 50 tona smeća.

- Limenke, karton, PET ambalaža, plastika i drugi prikupljen otpad sa Tvrđave odnet je u reciklažni centar na dalju separaciju i preradu. Na 23 lokacije na Tvrđavi prvi put su postaljeni kontejneri za odlaganje plastičnih čaša, koji su se pokazali kao dobro rešenje i motivacija posetioca fesetivala za podizanje svesti o zaštiti životne sredine. Sva četiri festivalska dana ovi kontejneri su bili prepuni plastičnih čaša - navode u „Čistoći“.

Kako dalje navode u ovom javno-komunalnom preduzeću, za potrebe održavanja čistoće pre, u toku i posle Exita, samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i keju, aktivno je radilo 100 radnika, dok je neposredno ili posredno, u kompletnoj organizaciji posla bilo uključeno oko 150 zaposlenih u „Čistoći“. U ovom preduzeću dodaju da u narednim danima sledi vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje, nakon što se razmontiraju i otpreme elementi svih bina sa Tvrđave.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?