3 načina da rešite problem sa krivom kičmom i "lošim držanjem"

11:05:00 16.05.2017, Komentara: 0

Rezultati poslednjih istraživanja o posturalnom statusu školske dece su poražavajući. Preko 80% dece ima krivu kičmu, ravna stopala ili loše držanje.

Sa razvitkom tehnologije, način života je promenjen. Rad na računaru, zbog posla ili u slobodno vreme, znatno utiče na zdravlje kičme i mišića, a posledice mogu da budu razne: od bolova u leđima i vratu, do nastanka skolioze, kifoze ili lordoze.


Centar za korektivnu gimnastiku "Vitruviana" iz Novog Sada se iz tog razloga zalaže za rešavanje ovakvih problema. Postoji od 2014. godine.

  1. Prvi način da rešite problem sa krivom kičmom su korektivne vežbe. Ako imate krivu kičmu, potrebno je ciljano jačati određenu grupu mišića kako bi se postigla korekcija. Nije dovoljno baviti se bilo kojim sportom. Potrebne su korektivne vežbe. Korektivna gimnastika je skup vežbi doziranih po intenzitetu, trajanju i vrsti u odnosu na svakog pojedinca, koje se primenjuju preventivno ili terapijski. Ove vežbe se u Vitruviani rade u malim grupama uz individualan pristup.
  2. Drugi način je Schroth terapija. Schroth metod je postao standard nehirurške terapije skolioze u Nemačkoj. Podržan je od strane državnog sistema zdravstvenog osiguranja. Ovom terapijom se tretira strukturalna skolioza i ona podrazumeva 10 individualnih tretmana nakon kojih ste naučeni da vežbe izvodite samostalno. Schroth terapija se preporučuje odraslim osobama. Ovom terapijom se postiže korekcija, otklanja bol ili zaustavlja dalja progresija krivine kičme.
  3. Treći način je da preventivno radite na tome da skolioza uopšte ne nastane. To podrazumeva usvajanje navika da se ispravite dok sedite i stojite, da torbu ne nosite na jednom ramenu, da se oslanjate na obe noge jednako dok stojite, da se bavite fizičkom aktivnošću itd.

U slučaju skolioze, potreban je stručan nadzor i odgovoran i ozbiljan pristup. Veoma je važno da su terapeuti iskusni i da Vam posvete maksimalnu pažnju kao i da Vam pomognu da vežbu uradite ispravno.

U "Vitruviani" postoji program od tri ili četiri puta nedeljno. Termini su radnim danima u toku celog dana, a moguće je i nadoknaditi propuštenu terapiju. Na svaka četiri meseca se radi kontrolni pregled i na taj način prati stanje. Već nakon prvog pregleda su vidljivi rezultati. Radi se uzrastima od 5 do 105 godina.

Za sve informacije i zakazivanje pregleda pogledajte sajt: korektivna-gimnastika.com ili nas pozovite na 060/5986337

Facebook stranica: Vitruviana-korektivna gimnastika

PR tekst


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?