44. FEST od 27. februara do 7. marta

20:02:00 22.02.2016, Komentara: 0

Novi Sad - 44. Međunarodni filmski festival FEST biće održan od 27. februara do 7. marta u Areni Cineplex, dan nakon početka FEST-a u Beogradu.

Novosađani će imati priliku da pogledaju pažljivo odabrane filmove različitih programskih celina, uz dve projekcije dnevno, od 19 i 22 sata.

44. FEST od 27. februara do 7. marta

Najbolji filmovi biće nagrađivani u tri takmičarska programa.

Jelena Galetin Žakić, portparolka Arene Cineplex, kaže da će se u glavnom takmičarskom programu naći 15 filmova iz 13 zemalja: Francuske, Irana, Nemačke, Mađarske, Norveške, Izraela, Meksika, Vijetnama, Italije, Hrvatske, Gvatemale, Bugarske i SAD. U istom programu, ali van konkurencije, biće i favoriti za Oskara kao što su Bruklin, Kerol, Pod lupom, Dankinja, Trambo i Sikario.

"Tu su i najnovija ostvarenja dobro poznatih reditelja, poput Kraljice pustinje Vernera Hercoga, 99 domova Ramina Bahranija, Ave Cezare Itana i Džoela Koena, Mladost Paola Sorentina, Nerazuman čovek Vudi Alena, Jastog Jorgosa Lantimosa i mnogi drugi. Za kvalitet filmova pobrinuo se umetnički direktor Jugoslav Pantelić, kao i selektor programa Granice, Thrills & Kills i Microwave - Mladen Đorđević. Čast da otvori festival imaće debitantski film Vlažnost reditelja Nikole Ljuce", kaže portparolka Galetin.

Karte, čija cena iznosi 350 dinara po projekciji, puštene su u pretprodaju i mogu se nabaviti na blagajnama Arene Cineplex, a kompletan program može se pogledati na zvaničnom sajtu FEST-a.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
10°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1002.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?