55 bicikala za najbolje novosadske đake

11:06:00 29.06.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Grad Novi Sad je i ove godine biciklima nagradio učenike osnovnih i srednjih škola koji su se u svojoj generaciji najviše istakli u učenju, vladanju i postignutim rezultatima. Bicikle su donirale društveno odgovorne kompanije, a cilj ovakvog vida nagrađivanja je i da se mladima ukaže na značaj i neophodnost izbora ekoloških vidova transporta.

55 bicikala za najbolje novosadske đake


Tim povodom, na platou Štranda organizovan je program u okviru kojeg su učenicima uručene nagrade, a članovi Novosadske biciklističke inicijative održali su kratku obuku vožnje bicikala.

55 bicikala za najbolje novosadske đake


Ovo je druga godine da grad biciklima nagrađuje najbolje školarce.

Novi Sad ima više od 70 kilometara biciklističkih staza i 40 hiljada aktivnih biciklista. Učešće biciklista u saobraćaju povećalo se sa tri na preko 10 odsto. Takođe, Novi Sad je, kao prvi grad u Srbiji, izdvojio sredstva za pružanje podrške građanima za nabavku bicikla. U toku 2021. i 2022. godine su izdvojena sredstva u iznosu od 38.000.000 dinara i građanima je pružena podrška u iznosu od 10.000 dinara za nabavku oko 3.400 bicikala.

foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
16°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 9 m/s, SE
Uto 5° - 18° Mogući pljuskovi
Sre 9° - 15° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?