80 brodića u regati „Vode Vojvodine“ 2019

19:06:00 21.06.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Prolazak brodova kroz novosadsku prevodnicu jutros oko 10 sati označio je početak ovogodišnje regate „Vode Vojvodine“, koja će trajati do 30. juna. Na plovidbu bačkim kanalima i Dunavom, duž oko 250 kilometara, uputilo se oko osamdeset brodića sa više od 200 ljudi, među kojima su i nautičari iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

80 brodića u regati „Vode Vojvodine“ 2019

foto: JVP Vode Vojvodine

- Već deset godina JVP „Vode Vojvodine“ uspešno organizuje rekreativnu regatu povodom Međunarodnog dana Dunava, sa željom da pokažemo da Vojvodina može biti i nautička destinacija i to ne samo zahvaljujući našim velikim rekama, već i zbog oko 600 kilometara plovnih kanala u okviru sistema DTD - izjavio je direktor JVP „Vode Vojvodine“ Slavko Vrndžić.

80 brodića u regati „Vode Vojvodine“ 2019

foto: JVP Vode Vojvodine

Regata „Vode Vojvodine“ isplovila je iz Novog Sada ka Bačkom Petrovcu, a posetiće i Ruski Krstur, Srpski Miletić, Sombor, Prigrevicu, Karavukovo i Doroslovo odakle će se preko Bačkog Petrovca vratiti u Novi Sad. Ove godine, regataši će biti u prilici i da prođu kroz pet brodskih prevodnica, što je jedna od odlika plovidbe kanalima.

80 brodića u regati „Vode Vojvodine“ 2019

foto: JVP Vode Vojvodine

Organizacijom regate, JVP „Vode Vojvodine“ želi da podstakne, s jedne strane, nautičare da plove kanalima u okviru Hidrosistema DTD, a, sa druge strane, lokalne samouprave da prepoznaju potencijal koji ima nautički turizam. Na taj način, doprinosi se stvaranju održivih vodnih resursa.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?