Akcija pešačenja „Da ne zaboravimo“ u subotu na Fruškoj gori

12:02:00 13.02.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Jednodnevna planinarska akcija pod nazivom „Da ne zaboravimo“, biće održana u subotu, 15. februara. Akciju organizuje planinarsko-smučarsko društvo „Železničar“, a pešačiće se od Petrovaradina, od okretnice linija gradskog autobusa 3 i 9.

Akcija pešačenja „Da ne zaboravimo“ u subotu na Fruškoj gori


- Odatle idemo do spomenika na Vezircu gde ćemo se prisetiti velike pobede austrijske vojske, pod vođstvom Eugena Savojskog, nad turskom vojskom, kojom je okončano prisustvo Osmanskog carstva na ovim prostorima. Nakon pauze dalje idemo do planinarskog doma na Stražilovu. Tamo ćemo napraviti dužu pauzu da svi učesnici mogu lepo da se okrepe i uživaju u prirodi Stražilova. Na Stražilovu ćemo se prisetiti mnogih planinara i nama dragih lica koja su nas zauvek napustila. Nakon pauze idemo do Bukovca gde će biti i kraj pešačenja. U Bukovac ćemo stići u 14:10 ili 15:20 časova, u zavisnosti od grupe i želja učesnika pešačenja - navode u „Železničaru“.

Polazak je u 9 časova.

Povratak je autobusom 64 iz Bukovca.

Za ovo pešačenje je prijava obavezna i to možete učiniti još danas, kod Gorana Zubića, na e-mail goranzubicns@gmail.com i na broj telefona 0638250805.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?