Akcija prikupljanja školskog pribora za Svratište

13:08:00 08.08.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Tokom humanitarne akcije „Zajedno smo jači“, koja traje do 1. septembra, građani i preduzetnici mogu pokloniti školski pribor, rance, odeću i obuću deci iz Svratišta koja redovno pohađaju školu da bi im prvi dan škole ostao u lepom sećanju.

Akcija prikupljanja školskog pribora za Svratište


Građani stvari mogu doneti svakog radnog dana od 8 do 20 časova u prostorije Svratišta, Bulevar oslobođenja 39. Za donacije u novcu, Fondacija „021 Novi Sad“ je namenila poseban tekući račun (340-000001100505282, Svrha uplate: donacija za Svratište). Od prikupljenog novca po završetku akcije biće kupljene stvari koje su još neophodne dece iz Svratišta.

Akciju je pokrenula poslovna konsultantkinja Indira Popadić, u saradnji s Fondacijom „021 Novi Sad“.

– Pokretanjem akcije „Zajedno smo jače“ prvenstveno želim da pozovem više od 1.000 preduzetnica s kojima sarađujem, koje su uspešne poslovne žene, da se upriključe akciji i da poklone školski pribor, rance, odeću i obuću za decu od sedam do 17 godina – navodi Popadić.

Kako je kazala, njena želja je da se akcija „Zajedno smo jače” proširi po celoj Srbiji, ali i regionu, te se nada da će tim primerom podstaći akcije i u drugim gradovima.

Svratište za decu već devet godina pruža podršku mališanima koji rade na ulici. Godišnje u Svratištu bude oko 400 korisnika od pet do 19 godina.

Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.9 mb
Vetar: 2 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?