Akcija solidarnog obroka ponovo pokrenuta u Novom Sadu

14:01:00 12.01.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Po uzoru na evropske gradove, u Novom Sadu ponovo je pokrenuta akcija kupovine solidarnog obroka za sugrađane koji to sebi ne mogu da priušte.

Akcija solidarnog obroka ponovo pokrenuta u Novom Sadu

foto: Volonterski centar Vojvodine



Akcija „Klijalište solidarnosti“ pokrenuo je Volonterski centar Vojvodine u saradnji sa Gradskom upravom za sport i omladinu Novog Sada.

- Kada uđete u određeni ugostiteljski objekat ili pekaru, vi kupite obrok za sebe, ali isto tako možete da kupite obrok i za tu drugu osobu koja će kasnije doći po obrok i uzeti ga – objašnjava Donja Barać iz Volonterskog centra Vojvodine.

Akcija solidarnog obroka ponovo pokrenuta u Novom Sadu

foto: Volonterski centar Vojvodine



Restorani brze hrane i pekare koje učestvuju u ovom projektu, imaju oznaku na vratima. Trenutno ih je tri, međutim organizatori se nadaju da će se uskoro pridružiti još ugostiteljskih objekata i građana. Obrok, za sada, možete donirati ili uzeti u Ananda Vegan restoranu (Petra Drapšina 51), u pekari Kiflice kerefeke (Pavla Papa 38) ili u restoranu brze hrane Grekos GIROS (Futoška 6).

Slična akcija organizovana je 2013. godine širom Srbije, pa i u Novom Sadu. Akcije ovog tipa nemaju rok trajanja, već funkcionišu dok humani ljudi kupuju solidarni obrok.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?