Ako broj obolelih od gripa nastavi da raste, moguće privremeno raspuštanje škola i vrtića

13:02:00 07.02.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Ukoliko broj obolelih od gripa i intenzitet aktivnosti virusa nastave da rastu, biće razmotreno upućivanje predloga za privremeno raspuštanje školskih i predškolskih kolektiva na nekoliko dana, saopšteno je danas iz Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

Ako broj obolelih od gripa nastavi da raste, moguće privremeno raspuštanje škola i vrtića


Kako je navedeno u saopšteno, tokom 18. nedelje nadzora nad gripom, u Vojvodini je registrovano pogoršanje epidemiološke situacije u vezi sa sezonskim gripom, a stepen aktivnosti virusa prešao je prag srednjeg intenziteta.

Zbog toga je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo preporučio rukovodstvu svih bolnica u Vojvodini zabranu ili ograničenje poseta pacijentima i ta mera biće na snazi dok ne dođe do smanjenja broja obolelih od gripa, kao i smanjenja intenziteta aktivnosti virusa na nizak nivo.

U utorak, 11. februara, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo obaviće sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine novu procenu situacije, nakon čega će razmotriti dodatne mere, među kojima su i raspuštanje škola i vrtićana nekoliko dana.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 2 m/s, S
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?