Ako država nastavi da ignoriše bolesnu decu, biće još skupova

20:09:00 19.09.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Oko 400 ljudi učestvovalo je u protestnoj šetnji na Trgu slobode, organizovanoj zbog teške situacije u kojoj se nalaze roditelji bolesne dece. Skup je počeo u centru, zatim Zmaj Jovinom u Dunavsku, kroz park, da bi se završio u centru.

Predstavnica Udruženje građana "Sreća" koje je organizovalo skup Sandra Ivanković najavila je da će se ići u protestne šetnje i po drugim gradovima, ako političari budu ignorisali bolesnu decu.

Ako država nastavi da ignoriše bolesnu decu, biće još skupovaFoto: 021.rs (Gorica Nikolin)

U ovom udruženju kažu da Ministarstvo zdravlja ignoriše tešku situaciju u kojoj se nalaze roditelji bolesne dece, koji dobijaju 26.400 dinara za tuđu negu i pomoć. To, kako kaže, nije ni blizu dovoljno za život sa bolesnim detetom, a postoji jasna podrška stručne javnosti da se situacija promeni i usvoji Zakon o roditelju-negovatelju.

"Pre tri godine smo skupili 61.000 potpisa za inicijativu da se usvoji ovaj zakon i roditelji bolesne dece konačno shvate ozbiljno. Iako je to duplo više od potrebnog broja potpisa, naši napori još uvek nisu prošli skupštinski prag. To bi se moglo nazvati kršenje Ustava. Sve smo probali, ali nas država jednostavno ignoriše", rekla je Ivankovićeva.

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

sonja

, *.dynamic.isp.telekom.rs

To je dovoljno (26.000). Ali, svako trazi jos, pa ako dobije - dobro. I ja imam bolesno dete. Ne dobijam nista.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, ENE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?